Samsun'da "Bir Tenor Aranıyor" Kapalı Gişe Oynadı

Samsun'da "Bir Tenor Aranıyor" Kapalı Gişe Oynadı

TAKİP ET

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Ken Ludwig'in ödüllü müzikali 'Bir Tenor Aranıyor'u Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneledi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), dünyaca ünlü yazar Ken Ludwig’in kaleme aldığı, Tony Ödüllü “Bir Tenor Aranıyor” müzikalini Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Sahnesi’nde sahneledi. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği müzikal, seyircilere eğlenceli anlar yaşattı.

SAHNELENEN HER ŞEHİRDE KAPALI GİŞE

Sahnelendiği tüm şehirlerde büyük beğeni toplayan müzikalin rejisörlüğünü Evin Atik üstlenirken, dekor tasarımını Kaan Güreşçi, kostüm tasarımını Gülay Korkut Dinç, koreografisini Şebnem Şenel ve ışık tasarımını Oğuz Murat Yılmaz gerçekleştirdi.

KONUSU İLGİ ÇEKİYOR

İki perde olarak Türkçeye uyarlanan müzikalde, Verdi’nin “Otello” operasını seslendirmek için gelen ünlü tenor Tito Merelli’nin başından geçen birbirinden komik olaylar sahneleniyor. Temsile çıkamayacak duruma gelen Tito’nun yerine, daha önce yeteneği keşfedilmemiş Max’in sahneye çıkmasıyla işler iyice karışıyor.

SEYİRCİDEN TAM NOT ALDI

Zevk ve lüks düşkünü Tito’nun, eşi Maria ile yaşadığı sorunlar ve yaşadığı sağlık problemi müzikalin temelini oluştururken, sahnelenen eğlenceli hikâye izleyenlerden tam not aldı. SAMDOB’un başarılı performansı, salonu dolduran seyirciler tarafından alkışlarla karşılandı.