Samsun'da Büyükşehir'e halaylı tepki

TAKİP ET

SBB ve ilçe belediyelerindeki şirket işçileri, yaptıkları halaylı eylemde kadro talebini gündeme taşıdı. Belediye İş Şube Başkanı İlyas Yiğit "Üvey evlat muamelesinden bıktık "dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB)ve ilçe belediyelerinde görevli şirket işçileri, Cumhuriyet Meydanı'nda halaylı zurnalı gerçekleştirdikleri eylemde kadro taleplerini gündeme taşıdı. İşçiler isyan ederek, "Artık üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz "ifadelerini kullandı. 

İŞÇİLERİN İSYANINI DUYUN 

İşçiler adına konuşan Belediye İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, 2018 yılında kamuda çalışan taşeronlara kadro verildiğini hatırlatarak " Belediyedeki taşeron işçilerde Belediyelerin şirketlerinde istihdam edilerek belediye şirketlerinde daimi şirket işçisi olduk. Aynı tarihte taşeron dan kadroya geçen kamu işçisi ücret, ikramiye, ilave tediye ve sosyal haklarda kazanımlar elde ederken biz Belediye Şirketi işçileri asgari ücret ve asgari ücretin biraz üstü ücretlere mahkum edildik” diye konuştu.

'ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILMASINDAN BIKTIK'

Türkiye'de belediyelerde çalışan yaklaşık bir milyon şirket işçisi bulunduğuna dikkat çeken İlyas Yiğit, “Bizlere üvey evlat muamelesi yapılmasından bıktık. Şartsız ön koşulsuz kadro istiyoruz. 52 günlük ilave tediyeden bizde yararlanmak istiyoruz. Kamu işçisi ve devlet memurlarına yüzde 100'e yakın zamlar açıklanırken biz belediyelerin kadrolu ve belediye şirketi çalışanları asgari ücret veya asgari ücretin biraz üstü ücretlere mahkûm edildik. Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve yaşam şartlarına yetişemez olduk. Bunaldık. Almış olduğumuz ücretler ev kirası ve market masrafına yetmiyor. 28 Mayısta yapılacak ikinci tur seçimlerine kadar bu mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz. Yaklaşık bir milyon Belediye işçilerinin de 28 Mayıs seçimlerinde oy kullanacağının göz ardı edilmemesini umuyoruz.” ifadelerini kullandı. 

YİĞİT ÇAĞRI YAPTI 

Yiğit, 14 Mayıs seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuda çalışan kadrolu işçiler için açıklamış olduğu Kamu Protokolü Çerçeve Sözleşmesinin şartlarından faydalanmak istediklerini söyledi. Eylem yapan işçiler ise “Bizi kimse tok sayamaz” diye slogan attı.