Samsun'da Cevat Öncü, ittifaksız yüzde 27,01 oy aldı

TAKİP ET

Samsun'da CHP'nin Büyükşehir adayı Cevat Öncü, ittifaksız olarak girdiği seçimde, geçtiğimiz seçimlerin üzerinde oy almayı başardı. Öncü, "Çok çalıştık ama, rakipler algı yaptı, oy dağıldı" dedi.

Samsun'da 31 Mart yerel seçimleri sonrası CHP'nin Büyükşehir adayı Cevat Öncü, halkın sevgisini kazandı. Taraflı anketlerle seçmenin kafasını karıştıran bazı partilerin, kazanıyoruz algısı yaratmasına rağmen Öncü, ittifaksız olarak girdiği seçimde yüzde 27,01 oy almasını bildi. 

TARAFLI ANKETLERLE SEÇMENİ YANILTTILAR

Cevat Öncü, Samsun siyasetinde bundan böyle var olduğunu gösteren bir sonuçla seçimi  tamamlarken, 2019 seçimlerinde İYİ Parti'den Millet İttifakı adayı olarak giren Hayati Tekin kadar oy alması Öncü'yü yine de mutlu etmedi. Sahada gördüğü ilginin sandığa yansımasını beklediğini söyleyen CHP SBB adayı Cevat Öncü, "Çok ilgi vardı. CHP'nin oyları eğer Türkiye ortalaması kadar artsaydı seçim sonucu çok farklı olurdu. Ama Samsun'da bazı şeyleri değiştirmek zor. Çünkü özellikle İYİ Parti adayı, seçimde iddialıymış gibi anketler yayınlattı. Ama aldığı oy 14,12. Resmen AK Parti'ye çalışmış oldular" dedi.

samsun cevat öncü chp yerel seçim