Samsun'da CHP'li ve İYİ Partili Başkanlar, ikinci tur mesajını verdi: 'Yarış bitmedi, kazanacağız' 

TAKİP ET

Samsun'da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüzde 31,47'lik oy çıktı. Seçim ikinci tura kaldı. CHP'li Fatih Türkel ve İYİ Parti'li Hasan Aksoy, "Yarış bitmedi, ikinci tur için mücadelemizi yapacağız. Kazanmak için çalışacağız" dedi.

14 Mayıs pazar günü gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Millet İttifakı'nın Samsun milletvekilleri belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre; Samsunlular sandıkta CHP'ye yüzde 19,75'lik oy verdi. CHP'den Meclis'e Murat Çan ve Mehmet Karaman gitti. İYİ Parti'ye ise yüzde 12,14'lük oy çıktı, Erhan Usta milletvekili seçildi.

Samsun'da resmi olmayan sonuçlara göre; Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 31,47 olarak kayda geçti. İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunu değerlendiren Hasan Aksoy, "Yarış henüz bitmedi. Sonuçta Türkiye kazanacak" dedi.

YARIŞ DEVAM EDİYOR

İYİ Parti'li Başkan Hasan Aksoy, "Sonuçlar ne olursu olsun herkesin saygı duyması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için de ümitliyiz, çünkü yarış henüz bitmedi. Öncelikle bir demokratik biri mücadelenin sonunda Türkiye'nin kazanması için mücadele veriyoruz. Bu nedenle sonuç her ne olursa olsun Türkiye kazanacaktır. Biz elimizden gelen demokratik mücadelemizi kendi siyasi görüşlerimiz doğrultusunda göstermeye çalıştık. Elbette halkımızın buna olan inancı da sonuçlara yansıdı. Her ne olursa olsun kazanan ülkemiz ve vatandaşlarımız olacaktır. Yarış devam ediyor" dedi.

MİLLETİN SEÇİMİ, MİLLETİN TERCİHİ'

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ise yaptığı değerlendirmede, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminin halen devam ettiğini, sonucun her ne olursa olsun milletin seçimi, milletin tercihi olacağını söyledi. Fatih Türkel, "Demokratik bir ülkede yapılan her seçim sonucuna saygı duymak bütün vatandaşların asli görevidir. Cumhurbaşkanlığı seçimi devam ediyor. Bu nedenle sonuç ne olursa olsun bütün katılımcıların suhuletle sonuçları kabul edeceğine inanıyorum" dedi. 

HALKIMIZDAN MESAJI ALDIK

Halkımızın demokratik kurallar ve kazanımlar çerçevesinde sandıkta iradesini ortaya koyduğunu belirten CHP'li Başkan Türkel, "Biz bütün vatandaşlarımızın helal oylarına talip olmak için mücadelemizi verdik. Büyük ve aziz milletimiz de gereken iradesini hiçbir baskı altında kalmadan seçimler yoluyla ortaya koymuştur. Sandık yoluyla milletimizin verdiği her türlü mesajın bizim başımızın üstünde yeri vardır. Bu saatten sonra bizlere her türlü sonuca saygı duymak düşmektedir. Millet neylerse güzel eyler" diye konuştu.

KAZANMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

İkinci tur için de çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Fatih Türkel, "Elbette ikinci tur için yine mücadelemizi yapacağız. Kazanmak için çalışacağız. Biz demokratik kurallar çerçevesinde geçen bir seçim için mücadelemizi sürdürüyoruz. Dolayısıyla bu mücadelenin sonucunu demokrasi belirleyecektir. Vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini de sözlerine ekledi.