Samsun'da CHP ve İYİ Parti İl Başkanları sordu: 'Başkan 24 Saattir neredeydiniz?'

TAKİP ET

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, kenti vuran sel felaketinin ardından SBB Başkanı ve yönetimini topa tuttu. Türkel ve Aksoy, "Hani vizyon projeleriniz? Samsun sular altında kaldı. Başkan 24 saattir neredeydiniz?" diye sordu.

Samsun'u etkisi altına alan sağanak kentte sele neden oldu. Kentin bütün ilçeleri sel felaketinden etkilenirken, iki vatandaşımız hayatını kaybetti. CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, kenti vuran sel felaketinin ardından Samsun Büyükşehir Belediye(SBB) Başkanı Mustafa Demir ve yönetimini topa tuttu. 

TÜRKEL: KÜRTÜN VADİSİ'NE BAKSIN  

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, SBB Başkanı Mustafa Demir ve yönetimini basiretsizlikle suçladı. Türkel, "SBB Başkanı Samsun için vizyon projeler açıklıyordunuz ne oldu? Kent sular altında kaldı. Samsun'un altyapı yetersizliği yeniden gün yüzüne çıktı. Sel felaketinde kentin altyapısı ile ilgili ciddi bir çalışma yapılmadığını gördük. Hatta Meteoroloji'nin uyarısına rağmen mazgalların bile temizlenmediğini gördük. Canik'te viyadük altında taşkını önleyecek diye yapılan 10 milyon liralık altyapı projesininde sular altında kaldığını gördük. İnsanlarımız ölmüş, kent sular altında kalmış tehlike halen geçmemiş. Salıpazarı, Ayvacık, Çarşamba ve Terme'yi taşkınlardan koruyacak Salıpazarı Barajı'nın yapılmaması nedeniyle Terme Çayı bir taşıyor bir sönüyor. Mal kayıplarından SBB Başkanı ve yönetimi sorumludur. Bu süreçte esnafımız ve vatandaşlarımıza destek verilmeli. Bilimi ve tekniği yok sayan SBB Başkanı Mustafa Demir, dere yatağına ve riskli bölgelerin imara açılmaması gerektiğini imara açmak istediği Kürtün Vadisi'nin sular altında kaldığı görüntüyü görerek ders alabilir. Oraya konutlar yapılsaydı vatandaşlarımız hayatını kaybedecekti. O proje askıda o askıdan inmemeli "dedi. 

AKSOY: NEREDE VİZYON PROJELER? 

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, "Hani vizyon projeler? Samsun sular altında. Kentin altyapısı yok. Sel kapanları ve ıslah projeleri yarım kalmış. Bu kaderci zihniyete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz "dedi.