Samsun'da Çiftçilere Eğitim Verilecek

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi; Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi kapsamında katma değeri yüksek ürünler yetiştirilerek çiftçilerin gelir düzeyinin artırılması amacıyla Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ile işbirliği yapıldı.

Çalışma kapsamında Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği paydaşları olan işletmeler, yerel eylem grupları, birlik ve kooperatif üyeleri ve çiftçilerle bir araya gelindi. 

RAPOR HAZIRLANACAK

Alaçam, Kavak ve Ladik ilçelerine yapılan teknik gezide tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin alt yapısının geliştirilmesi ile üretim, pazarlama ve markalaşma süreçlerinde izlenmesi gereken yol haritası planlandı. Gezi sonrası hazırlanan rapor ile eğitim programları düzenlenecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023 yılında 'Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Hasat Kurutma ve İşleme Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında çiftçilere 40 bin ekinezya, 450 bin adaçayı, 450 bin kekik ve 300 bin adet lavanta fidesi ile 15 bin adet kuşburnu ve 15 bin adet aronya fidanı desteği sağlancak.

Tuğçe GEVŞEK