Samsun'da Dilencilerin İlginç Zulası: İstavrit 500, Pide 300!

TAKİP ET

Samsun'da yapılan operasyonda suçüstü yakalanan dilencilerin, topladıkları paraları ilginç saklama yöntemleriyle gizlemesi dikkat çekti. Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yaptığı denetimlerde, dilencilerin paraları balık poşetine ve Ramazan pidesine sakladığı ortaya çıktı.

Zabıta ekipleri, Cuma günü cami avlularında dilenci avına çıktı. Yağmurlu ve soğuk havalarda duygusal etkilenmeye daha yatkın olan vatandaşları sömürmek amacıyla, dilenciler küçük yaştaki çocukları da dilenmeye getirmişlerdi. Ancak ekiplerin çalışması sonucunda suçüstü yakalanan dilenciler, araçlarla Dilenci Toplama Merkezi'ne götürüldü.

İSTAVRİTİN İÇİNDEN 500 TL, RAMAZAN PİDESİNDEN 300 TL ÇIKTI

Üst aramalarında, bazı dilencilerin üzerinden az miktarda para çıkarken, bazılarının ise paraları istavrit balığı dolu poşete (500 TL) ve Ramazan pidesinin içine (300 TL) sakladığı tespit edildi. Paralara el konulurken, dilencilere idari para cezası uygulandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Dilenci Mücadele Amiri Kurtuluş Lafçı, operasyonların halkın huzur ve refahının korunması için düzenli aralıklarla gerçekleştirildiğini belirtti. Özellikle Ramazan ayında artan dilencilik faaliyetlerine karşı önlemler alındığını ifade eden Lafçı, dilencilerin paraları gizlemek için çeşitli yöntemler kullandığını vurguladı.

Dilencilik yoluyla vatandaşları kandıran kişilere Kabahatler Kanunu'na göre 977 TL idari para cezası uygulandığını belirten Lafçı, vatandaşlara da dilencilerin bu işi meslek olarak yaptıklarını hatırlatarak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Samsun Samsun Haber dilenci