Samsun'da DİN-BİR-SEN Üyeleri Kahvaltıda Buluştu

TAKİP ET

Samsun'da faaliyet gösteren Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (DİN-BİR-SEN) üyeleri, Genel Başkan Yusuf Özdemir'in katıldığı kahvaltı programında bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde resmi kamu çalışanı statüsünde görev yapan din görevlilerinin üyesi olduğu Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası DİN-BİR-SEN, Samsun ve ilçelerinde görev yapan din görevlilerini kahvaltıda buluşturdu.

Programa Sendika Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Samsun İl Başkanı Hikmet Arslan, Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi ve American Life Dil Okulları Yöneticisi Sedat Uygun ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Genel Başkan Özdemir, sendikalaşmanın ve sivil örgütlenmenin önemine vurgu yaparak, diyanet bünyesinde görev yapan din görevlilerinin sosyal ve kamusal haklarını koruma ve geliştirme noktasında sendika olarak yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

KISA SÜREDE 150 ÜYEYE ULAŞTIK
Samsun İl Başkanı Hikmet Arslan ise şunları söyledi: "DİN-BİR-SEN Samsun Şubesi olarak 18 Mayıs 2022 tarihi itibariyle İlkadım İlçe Müftülüğü'nde etkili bir sendika olarak büyük bir başarıya imza attık. Üye sayımız 6 iken bugün itibariyle 150 olmuştur. Üye arkadaşlarımızla birlikte ekip ruhuyla hareket ederek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Din görevlisi arkadaşlarımızın sosyal özlük haklarının ve bireysel menfaatlerinin gözetilmesi için sürekli istişare ediyoruz. Genel Başkanımızla birlikte bir araya gelerek birlik ve dayanışma ruhunu daha da güçlendirmek istedik. Din görevlisi üyesi arkadaşlarımıza her zaman sahip çıkacağız. Her zaman birlik ruhuyla hareket ederek sorunlarımızın üstesinden geleceğiz. Sendikamızın çok daha güzel projelerle daha da büyüyerek güçleneceğine olan inancım tamdır."

Nazım AKPINAR