Samsun'da Dolandırıcılık Olayı: 4 Bin TL'lik Ayna Siparişi Verdi, Ürünü Alamadı

TAKİP ET

Samsun'da bir vatandaş, sosyal medya üzerinden sipariş verdiği 4 bin TL değerindeki otomobil aynasını göndermeyen kişiden şikayetçi oldu.

Atakum ilçesi Yalı Mahallesi’nde yaşayan Olgun Aydoğan (58), park halindeki otomobilinin aynasının kırılmasıyla karşı karşıya kaldı.

Yeni bir ayna arayışına giren Aydoğan, Facebook üzerinde kendisini Sinop Türkeli'de 'otomotiv yedek parça mağazası' olarak tanıtan bir kişiden 11 Mart'ta bir ayna siparişi verdi. Ancak ödemeyi yaptıktan sonra satıcı ile iletişim kopunca durumdan şüphelenen Aydoğan, dolandırıldığını anladı ve Samsun Adliye Sarayı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

Olayı aktaran Aydoğan, “Otomobilim park halindeyken aynasını kırmışlar. İnternetten araştırma yaptım ve Facebook üzerinden sipariş verdim. Görüşmeler yaptım hem konuşmalı hem de yazılı olarak iletişimde bulunduk. IBAN bilgilerini aldım ve 4 bin TL ödeme yaptım. Ancak daha sonra satıcıyla iletişim kesildi ve kargoya verildiği iddia edilen ürünü alamadım. Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum.

Bu durum sadece verdiğim paranın değil, bu tür dolandırıcılıklarla kolay para kazananların önüne geçmek adına önemlidir. Bu gibi durumlarda sessiz kalmamalı, herkes sesini çıkarmalıdır. 1 TL bile olsa, 10 bin TL bile olsa, bu tür dolandırıcılıkların önlenmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

samsun 4 Bin TLlik Ayna Siparişi Verdi Ürünü Alamadı dolandırıcılık otomobil aynası sipariş etti ürünü alamadı şikayet etti sosyal medya üzerinden alışveriş dolandırıcılığı gündem asayiş samsun haber haber