Samsun'da Dünya Tiyatro Günü'nde "Bir Eski Zaman Hikayesi" Sahnelendi

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Tiyatro Topluluğu, "Dünya Tiyatro Günü" dolayısıyla seyircilerle buluşturduğu "Bir Eski Zaman Hikayesi" adlı tiyatro oyunuyla dikkat çekti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Tiyatro Topluluğu, "Dünya Tiyatro Günü"nü özel bir etkinlikle kutladı. Barış Bölükbaşı tarafından kaleme alınan geleneksel komedi "Bir Eski Zaman Hikayesi", Manolya Kul Ateş'in yönetmenliğinde sahnelendi. Büyükşehir Sanat Merkezi Büyük Salon'da gerçekleşen gösteri, seyircilerden büyük ilgi gördü.

Tiyatro oyununun Osmanlı dönemindeki insan ilişkilerini ele aldığını belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İdris Akdin, gösterinin hazırlık sürecinde büyük bir emek harcandığını vurguladı. Akdin, "Kısa bir süre içinde bu denli tempolu bir gösterinin gerçekleştirilmesi için çok büyük bir emek harcandı. Yeni sanat sezonunda on gün içerisinde on bin çocukla buluşan ‘Hz Süleyman’ın Mucizeleri’ adlı oyundan sonra bu eseri de sahneye koyduk. Yine başka bir çocuk oyunu için hazırlık yapıyoruz. ‘Kaliteli hayat için sanat’ mottosuyla kentimizin kültür ve sanat hayatına katkı verecek çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, tiyatro oyunlarıyla şehirdeki sanatseverlere çeşitli ve nitelikli etkinlikler sunmaya devam ediyor. "Bir Eski Zaman Hikayesi"nin başarılı gösterisi, tiyatro tutkunlarını memnun etmeye devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Tiyatro Topluluğu Dünya Tiyatro Günü Bir Eski Zaman Hikayesi sahnelendi yönetmen Manolya Kul Ateş samsun samsun haber kültür sanat gündem haber