Samsun'da EKA YAPI Dualarla Açıldı

TAKİP ET

PVC pencere ve kapı sistemleri üretiminde Türkiye'nin öncü markalarından Windoline Karadeniz distribitörü Eka Yapı'nın Toybelen Keresteciler Sitesi'ndeki yeni tesisi, düzenlenen görkemli açılış töreni ile dualar eşliğinde hizmete girdi.

2002 yılında Balıkesir’de kurulan ve geniş ürün yelpazesiyle PVC kapı ve pencere sistemleri sektöründe faaliyet gösteren Windoline markasının Karadeniz bölge distribütörü Eka Yapı’nın Samsun Toybelen Keresteciler Sitesi'nde yer alan yeni tesisinin açılışı, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.  

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM 

Açılışa, Asarcık Belediye Başkanı ve aynı zamanda şirketin ortağı Şerif Kılağuz, Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Rasimoğlu, Yurtiçi Satış Müdürü Ahmet Özfidan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Zihni Şahin, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve yerel firma temsilcilerinin yanı sıra, çok sayıda davetli katıldı.

Programa mazeretinden dolayı katılamayan yerel firma temsilcileri çelenk gönderdi. Açılış öncesi Başkan Kılağuz, gelen davetlileri karşılayarak tesisi gezdirdi. Programda kurdele kesimi öncesi dualar edildi. Açılış kurdelesini protokol temsilcileri ve firma yöneticileri birlikte kesti.


   
EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI 

Karadeniz bölgesinde PVC kapı ve pencere profili tedariğinde önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan Eka Yapı’nın Yurtiçi Satış Müdürü Ahmet Özfidan çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Özfidan, "Geçen yılın Ağustos ayında, Gümülcine Yapı ailesi olarak bu tesisi devraldık.

Tesisimizde yıllık 10 bin ton kapasiteyle, PVC kapı ve pencere sistemleri profili noktasında 60’lıktan 80’e 70 ölçülerinde ve sürme seri anlamında tüm detaylara çözüm olabilecek serilerimiz mevcuttur. Gün geçtikçe de piyasanın şartlarını da dikkate alarak araştırma geliştirme anlamında faaliyetleri gerçekleştiriyoruz.

PVC sektöründe Karadeniz Bölgesi önemli bir potansiyele sahip. Bu anlamda bereketli bir bölgedeyiz. Biz de Eka Yapı olarak, güçbirliği sağlayarak aileye ve inşaat sektörüne faydalı olmak için bu tesisimizin açılışını gerçekleştirdik. Birlikten kuvvet doğar prensibinden hareketle güçlerimizi birleştirerek sahaya indik. Firma olarak amacımız yerel ekonomiye katma değer sunacak hizmetleri gerçekleştirerek bölgemizde sektöründe lider konuma yükselmektir. Yaptığımız çalışmayı konfeksiyon olarak niteleyebiliriz.

Özetleyecek olursak; PVC’yi öncelikle Balıkesir’de yer alan merkezimizde 6 metrelik ebatta ham profil şeklinde yarı mamul olarak üretiyoruz. Burada yer alan Eka Yapı tesisimize gönderiyoruz. Üretici ve satıcı alt bayi firmaların siparişlerine göre PVC profillerin kesimini yaparak doğrama haline getiriyoruz. Camıyla ve aksesuarıyla birlikte entegrasyona sokup montaja hazır hale getiriyoruz.  Onlar da tesisimizde hazırlanan profilleri bizden teslim alarak yerlerine monte ediyorlar.

Firmalar isterlerse bizden ham mamul olarakta ürün temin edebilirler. Tercihe göre hazırlanmış işlenmiş ürünü de kullanıma hazır olarak kendilerine teslim edebiliriz. Eka Yapı firmamızın Samsun’a ve tüm bölge halkına hayırlı olmasını diliyoruz. Ülke ekonomisine katkı sunan üretim faaliyetlerimizi geliştirerek daha da iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. İçinde bulunduğumuz zor ekonomik şartlara rağmen bunu başaracağız” dedi. Feride SEZGİN