Samsun'da Emniyet Kemeri Bilgilendirmesi: 670 Yolcuya Broşür Dağıtıldı

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde, trafik güvenliği önlemleri kapsamında yapılan bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde bulunan 670 yolcuya emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme yapıp broşür dağıttı.

Emniyet kemeri kullanımının trafik kazalarında önemli bir rol oynadığına dikkat çeken ekipler, verdiği bilgilendirme ile ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 60 azalttığını vurguladılar. Bu doğrultuda yapılan faaliyetler, emniyet kemeri takılması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Ayrıca, sivil kıyafetli trafik personeli otobüsler ve ticari yolcu taşımacılığı yapılan diğer araçlara yolcu gibi binerek, sürücülerin seyahat esnasında trafik kurallarına uyup uymadığını denetledi. Bu adım, trafik kurallarına uyumun artırılmasına yönelik önemli bir tedbir olarak değerlendiriliyor.

Ramazan Bayramı tatili süresince trafik ekiplerinin sayısının artırıldığı ve diğer birimlerden takviyeler yapılarak personel sayısının üç katına çıkarıldığı belirtilirken, denetimlerin bayram boyunca süreceği vurgulandı. Trafik güvenliğinin sağlanması için yapılan bu tür faaliyetlerin öneminin altı çiziliyor.

samsun bafra ilçesi Samsunda Emniyet Kemeri Bilgilendirmesi 670 Yolcuya Broşür Dağıtıldı asayiş samsun haber gündem haber