Samsun'da faciadan dönülen konvoya ceza yağdı

TAKİP ET

Samsun'un Terme İlçesi'nde düğün konvoyunda yaşanan kaza anı sosyal medyada paylaşılırken, trafik güvenliğini tehlikeye düşüren 5 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı

Olay, 7 Ağustos'ta Samsun-Ordu Karayolu üzerinde meydana geldi. Terme İlçesi'nde düğün konvoyunda yaşanan kaza anı sosyal medya platformu tiktok'ta paylaşıldı. En sağ şeritten asfalta çıkan araç, konvoydaki diğer araçla çarpıştı. Şans eseri korkulan olmadı, faciadan dönüldü.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

O sırada ise düğün konvoyunu cep telefonundan videoyu çeken diğer sürücünün, görüntüleri sosyal meyda hesabından "Samsun Terme, düğün konvoy sezonu hız kesmeden devam ediyor" yazısı ile paylaştı ve kaza öncesinde "Yaptı helal olsun" demesi dikkatlerden kaçmadı.

SÜRÜCÜLER TESPİT EDİLDİ

Samsun Emniyet Müdürlüğü, görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine sürücülerin tespiti için çalışma başlattı. Kısa sürede plakaları tespit edilen 5 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

Samsun Valiliği, "7 Ağustos’ta sosyal medyada paylaşılan ve düğün konvoyunda trafik güvenliğini tehlikeye düşürdükleri tespit edilen toplam 5 araç sürücüsüne cezai işlem uyguladı. Trafik güvenliğini tehlikeye düşürerek diğer sürücü ve yayaların hayatını riske atan bu ve benzeri olaylara bundan önce olduğu gibi bundan sonra da asla müsamaha gösterilmeyecek olup, gerekli cezai işlem ve adli süreçler sıkı bir şekilde takip edilecektir" açıklamasında bulundu. N. Alper CABBAR