Samsun'da Fırınlara Ramazan Denetimi

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Ramazan öncesi fırınları denetleyerek hijyen ve gramaj kontrollerini gerçekleştirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların sağlıklı gıda tüketimi için Ramazan öncesi fırınları denetledi. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte sıklaştırılan denetimlerde, fırın ve unlu mamul satışı yapan iş yerlerine yönelik önemli kontroller yapıldı.

Denetimler kapsamında ekipler, iş yerlerinde gramaj ve hijyen kontrollerini gerçekleştirdi. Fırınlarda üretilen ve satılan ürünlerin sağlıklı, hijyenik ve belirlenen gramaj standartlarına uygun olup olmadığı titizlikle incelendi.

Zabıta Komiseri İlkay Şen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak rutin olarak yaptığımız denetimlere ara vermeden devam ediyoruz. Ramazan’ın gelmesiyle denetimlerimiz artarak sürüyor. Fırın, tatlı satışı yapan ve üreten iş yerlerinde fiyat tarifesi, gramaj kontrolü ve hijyen denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız şikâyetlerini, bize Alo 153’e iletsinler. Kurallara uymayan işletmelere Kabahatler Kanunu’na göre müdahale ediyoruz. Ramazan süresince ‘Ramazan denetimlerimiz’ devam edecek” şeklinde açıklamada bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenilir ve sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimleri artırarak Ramazan öncesi hazırlıklarını sürdürüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri samsun fırınlara denetim ramazan hijyen ve gramaj denetimi samsunhaber sondakikahaber gündem haber