Samsun'da Genç Çiftçi Taşpınar, Devlet Desteğiyle Seralarını Büyüttü

TAKİP ET

Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan genç çiftçi Nesrin Taşpınar, "Kadın Eliyle Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında aldığı destekle aile işletmesindeki çiçek seralarının sayısını 9'dan 13'e çıkardı. Modern sulama sistemleri ve eğitim desteğiyle seracılıkta yeni bir sayfa açan Taşpınar, geleceğe dönük büyük planlar yapıyor.

Atatürk Üniversitesi Almanca Öğretmenliği mezunu 28 yaşındaki Nesrin Taşpınar, Samsun'un Terme ilçesinde ailesiyle birlikte yürüttüğü kesme çiçek üretim işini, aldığı devlet desteğiyle daha da büyüttü. "Kadın Eliyle Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi" sayesinde seraların sayısını 9'dan 13'e çıkaran Taşpınar, çiftçiliğin yanı sıra verilen eğitimler ve malzeme desteğiyle daha profesyonel bir üretime adım attı.

Sakarlı Mahallesi'nde bulunan seralarında gül ve gerbera üretimi yapan Taşpınar, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen projeden faydalanarak, seracılık eğitimi aldı ve gerekli malzemelerle donatıldı. Damlama sulama sistemi, gölge tülü ve su deposu gibi desteklerle seralarını modernize eden genç çiftçi, işlerini ailesiyle birlikte yürütmenin keyfini yaşıyor.

Devlet destekli projelerin kendisine cesaret verdiğini belirten Taşpınar, kadın çiftçilerin sektördeki artışının istihdama katkı sağlayacağını vurguladı. Eğitim hayatının ardından ailesinin yanında çiftçiliği seçen Taşpınar, gelecek planlarında daha fazla üretim ve yurt dışına açılma hedeflerini barındırıyor.

Nesrin Taşpınar'ın annesi Nazike Taşpınar ise, kızının eğitimini tamamlayıp aile işine katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaklaşık 24 yıldır çiftçilik yapan Nazike Taşpınar, kızının işlere yeni bir soluk getirdiğini ve birlikte daha büyük başarılara imza attıklarını anlattı."

Nesrin Taşpınar samsun Samsun Haber Kadın Eliyle Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi Çiçek Serası çiçekçilik DOKAP