Samsun'da 'Gençlik Hareketi Projesi' ile öğrenciler ilk kez İstanbul ve Çanakkale'yi geziyor

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Gençlik Hareketi Projesi' ile öğrencilere farklı şehirlerdeki tarihi mekanları gezip görme imkanı sunuluyor.

Projeye dahil olan 11. sınıf öğrencileri, İstanbul ve Çanakkale'yi ziyaret etmek üzere otobüslerle uğurlandı. Bu seyahat, öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygularını canlı tutmayı hedefliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 yılında başlattığı 'Büyükşehir Gençlik Hareketi' projesi, gençleri kamp, gezi, eğitim, kültür, sanat, spor ve sosyal etkinliklerle buluşturarak devam ediyor. Bu proje kapsamında düzenlenen yeni gezi programının ilk kafilesi, İstanbul ve Çanakkale'yi keşfetmek üzere uğurlandı. 5 yıllık hedefte 125 bin gencin farklı illere gezi düzenlemesi planlanıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu önünde gerçekleşen uğurlama törenine katılan aileler, çocuklarını bu anlamlı etkinlik için destekledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş, projenin gençlere Türkiye'nin güzelliklerini ve manevi derinliklerini tanıtma amacını vurguladı. Projeyi şu rotalarda gerçekleştireceklerini belirtti: Kapadokya bölgesi, Diyarbakır, Van, Mardin güzergahı, Ankara, Konya, Bursa, İstanbul ve Çanakkale.

"Bu projeyi biz, gençlerin vatanlarını daha yakından tanımaları ve bu topraklardaki bedelleri anlamaları için başlattık. 11. sınıf öğrencilerimizi bu rotada gezdirdiğimizde 5 yılda 125 bin gencimizi bu deneyimle buluşturmuş olacağız." dedi.

samsun genç istanbul çanakkale kültür sanat