Samsun'da Grup Temas Orkestrası Büyüledi 

TAKİP ET

Samsun'un tanınan ve sevilen yerel müzik gruplarından Grup Temas orkestrasının yetenekli müzisyenlerinin düzenlediği konser, Samsunlu sanatseverleri adeta büyüledi.

Grup Temas Müzik grubunun solisti ve sunucusu Volkan Konya ve deneyimli orkestra üyeleri, Atakum Kültür Merkezi Salonu'nda konser verdi. Programa STK ve yerel medya temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Samsunlu sanatsever katıldı.

MÜZİK ZİYAFETİ 

Sahnede müthiş bir performans gösteren grup üyeleri, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Yerli Pop, Anadolu Rock, Arabeks ve Karadeniz ezgilerinin sevilen şarkılarını yorumladı. İnteraktif bir ortamda gerçekleşen programda Assolist Konya, şarkı aralarında seyircilerle sohbet ederek onları hem güldürdü hem de duygulandırdı. 

BÜYÜK COŞKU YAŞANDI 

Programda Grup Özgürlük’ün solisti Muhsin Korkmaz sahne alarak Volkan Konya ile birlikte özgün bir şarkıyı yorumlayarak geceye renk kattı. Konser boyunca gruba alkışlarla ve şarkı söyleyerek eşlik eden davetliler, konserin finalinde horon oynayarak konser coşkusunu zirveye taşıdı. 

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ 

Kısa bir konuşma yapan Konya, konser etkinliklerine, kültür ve sanata destek anlamında katkı sunan başta STK olmak üzere Samsun’un yerel firma ve medya temsilcilerine, gazetemizin Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Feride Sezgin’e teşekkürlerini iletti. 
Konya şunları söyledi:“ Farklı meslek gruplarından olup müzik yapmaktan keyif alan bireyler olarak TEMAS isimli müzik grubumuzu kurduk.

Ülkemizin değişik coğrafyalarındaki farklı kültürlere ait tanınmış ezgileri harmanlayarak kendi özgün tarzımızla sanatseverlerin beğenilerine sunuyoruz. Bu konserimizde de Samsunlu hayranlarımızdan yoğun bir ilgi vardı. Kendilerine müteşekkiriz. Onların bize olan teveccühleriyle kendimizi sürekli geliştirerek yenilemeye gayret ediyoruz.Bu konserimizde de tanınmış Türk Müziği sanatçılarının sevilen şarkılarını yorumladık. Aynı zamanda bir ilki gerçekleştirerek grup üyelerimizden Doçent Doktor Ali Ekber Özdemir’in 'Ölümden Kötüsü Yaşarken Ölmek' isimli yeni bestesiyle Akın Saral’ın 'Pandemi' isimli bestelerini sanatseverlerle buluşturduk ve oldukça beğeni aldık.

İnşallah bu tarz beste çalışmalarına, büyük üstatlarımızdan ilham alarak devam etmek istiyoruz.  Bu güne kadar birçok etkinlikte görev aldık. Bazıları sosyal projeler olmak üzere harika anılar biriktirdik. Bugün de eş, dost ve yakın çevremizden gelen yoğun istek üzerine biz bize bir konser hazırladık. Heyecanlıyız. Güzel bir repertuvar ile hayranlarımıza güzel bir akşam yaşatmak istedik ve isteğimiz gerçekleştiği için de çok mutluyuz. Konserimize gelen ve bizi destekleyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

ORTAK PAYDA MÜZİK 

Grup Temas, Solist Doktor ve Yazar Volkan Konya, kısa sap bağlamada Elektrik Elektronik Mühendisi ve Akademisyen Dr. Ali Ekber Özdemir, uzun sap bağlama, sazbüş, elektro bağlamada luthiyer Akın Saral, kabak kemane, keman, uzun sap bağlama ve kemençede Atakan Karadeniz, kanunda 30 yıldır müzik dünyasında olan, Muazzez Abacı, Muazzez Ersoy, Zülfü Livaneli, Zıynet Sali, Ayşe Taş, Müslüm Gürses gibi sanatçıların orkestralarında yer almış usta müzisyen Birol Kabacı, bateri de Grup Özgürlük’ün Bateristi ve aynı zamanda müzik öğretmeni Onur Güven, tulum ve bas gitarda OMÜ Konservatuvar öğrencisi Muhammed Hatipoğlu, klavyede müzisyen Volkan Bulut, perküsyon’da Zeki Gümüştaş gibi önemli isimlerden oluşuyor. 

Feride SEZGİN 

Samsun’un tanınan ve sevilen yerel müzik gruplarından Grup Temas orkestrasının yetenekli müzisyenlerinin düzenlediği konser, Samsunlu sanatseverleri adeta büyüledi.