Samsun'da Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi Kapsamında 390 Okul Denetim Altında

TAKİP ET

Samsun'da polis ekipleri, "Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi" çerçevesinde il genelinde 390 okul çevresini sıkı bir denetim altında tutuyor. Bu proje kapsamında çocukların eğitim süreçlerinin güvenliğini sağlamak, okul çağındaki çocukların huzur içinde okula gidiş-gelişlerini temin etmek ve çocukların suç ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması hedefleniyor.

Samsun Emniyet Müdürlüğü, özellikle uyuşturucu maddeler başta olmak üzere çocuk ve gençlerin her türlü suç ve zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda il genelindeki tüm okulların çevresindeki denetimler sıklaştırılarak, gerekli güvenlik önlemleri alınıyor.

Polis ekipleri, Samsun İl Emniyet Müdürü yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri ve şube müdürleri önderliğinde, okul müdürlerini, öğretmenleri, esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek yerinde bilgi alışverişi yapıyorlar. Yapılan denetimler ve uygulamalar sayesinde, eğitim çağındaki çocukların güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitimlerini sürdürdükleri ifade ediliyor.

"Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi" kapsamında, il genelinde bulunan 390 okulun çevresindeki parklar, bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, kafeler, internet oyun salonları ve okul servis araçları düzenli olarak denetleniyor ve kontrol ediliyor. Bu sayede, öğrencilerin güvenliğini ve eğitim ortamının sağlıklı bir şekilde devamını sağlamak amacıyla gerekli tedbirler alınıyor.

samsun Samsun Emniyet Müdürlüğü okullarda uyuşturucu ile mücadele kapsamında denetim Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi asayiş okullar samsun haber gündem haber