Samsun'da Halk Plajları da Kiraya Çıktı

TAKİP ET

Atakum sahilinde halkın kullandığı plajların bulunduğu 'Deniz Kızı ve Palmiye Kafe' özelleşiyor. Aylık kirası en az 35 bin TL olarak belirlenen kafelerin özelleşeceğini duyan vatandaşlar tepki gösterdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde bulunan sosyal tesisler bir bir elden gidiyor. Daha önce Amisos Kafe ve Sevgi Kafe gibi sosyal tesisleri kiraya veren SBB Başkanı Mustafa Demir, Atakum İlçesi Adnan Menderes Bulvarı sahil kısmında bulunan bazı noktalara büfe açıp kiraya verirken, yine sahil bandında bulunan Deniz Kızı ve Palmiye Kafe'yi de özelleştirme kapsamına aldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca çıkılan ihalede Palmiye Kafe için aylık 35 bin TL, Deniz Kızı Kafe için ise 30 bin TL kira bedelleri belirlendi. İhale, 26 Mayıs 2022 perşembe günü saat 14.30'da SBB Encümen Toplantı Salonu'nda kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek.

ÜCRETLİ ŞEZLONG HİZMETİ
İşletme sahiplerinin ayrıca halka açık plajda şezlong ve şemsiye gibi hizmetleri de ücretli olarak vereceği öğrenildi. Palmiye ve Deniz Kızı Kafe'nin aylık kirasının ihale sonunda yaklaşık 50-60 bin TL'yi bulacağı öne sürüldü. 

Deniz Kızı ve Palmiye Kafe'nin özelleştirilmesini duyan vatandaşlar tepki gösterdi. Belediyenin sahildeki sosyal tesisleri kiralamasının yanlış olduğunu belirten vatandaşlar, sahil boyunca kurulan büfeleri örnek gösterdi. Vatandaşlar, "Çay, su gibi hizmetler kaç lira olacak?" diye sordu.

BÜFELER ATEŞ PAHASI
Diğer yandan sahil boyunca kurulan büfelerin pahalı olması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bölge halkı özellikle yazın yiyecek ve içecek tüketimi sorununa karşılık yapılan hizmeti olumlu bulurken, fiyatlar konusunda dert yandı. Büfe kiralarının yüksek olması nedeniyle işletmecilerin de ürünleri pahalı sattığını savunan vatandaşlar, "Büfe hizmetini olumlu buluyoruz ancak fiyatlar çok pahalı. Kiralamak yerine belediye işletseydi, marketteki fiyatlarla eşdeğer olurdu" ifadelerini kullandı.

Atakum sahilinde bulunan Palmiye Kafe için 35 bin TL, Deniz Kızı Kafe için ise 30 bin TL kira bedelleri belirlendi.

İhale, 26 Mayıs 2022 perşembe günü saat 14.30'da SBB Encümen Toplantı Salonu'nda kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek.

Sahil boyunca kurulan büfelerin pahalı olması vatandaşların tepkisine neden oluyor. N. Alper CABBAR