Samsun'da hava kalitesi düştü, çamur yağdı

TAKİP ET

Samsun'da uzun süredir etkili olan Kuzey Afrika tozları, sonunda yağmurla birlikte yeryüzüne düştü. Meteoroloji ve Samsun Valiliği'nin uyarılarından sonra bugün gerçekleşen yağmur, günlerdir havayı kaplayan çöl tozlarını da beraberinde getirdi.

Akşam saatlerinde başlayan yağmurla birlikte, Kuzey Afrika'dan gelen toz bulutları arabaların, binaların, asfaltın ve camların üzerine yapıştı.

Gökyüzündeki tozlar, yağmurun etkisiyle yavaşça yeryüzüne indi. Balkonlarda çamaşırları olan vatandaşlar, çamur oluşmasını engellemek için çamaşırları hızlıca topladılar. Yağmur sonrası, arabaların üzerinde çamurumsu bir tabaka oluşurken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı verilerine göre Samsun'un Bafra, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde hava kalitesi hassas seviyede olduğu belirtildi (Hassas gruplar için sağlık etkileri oluşabilir).

 

Yağmurla birlikte tozların yeryüzüne indiğini belirten vatandaşlar, günlerdir gökyüzünün çöl tozlarıyla kaplı olduğunu ve yağmurla birlikte tozların yeryüzüne indiğini ifade ettiler. Dışarıda asılı olan çamaşırları korumak için hızlıca topladıklarını dile getirdiler.

samsun samsun haber hava çamur yağış