Samsun'da hayalet baraj için bitmeyen tartışma

TAKİP ET

Samsun'da yapımı yılan hikayesine dönen Salıpazarı Barajı siyasetinde gündeminden düşmüyor. 'Başlanıyor, bitecek' denilen barajın yerinde ise yeller esiyor.

Samsun'un Ayvacık, Terme, Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerini sel ve taşkınlardan koruyacak Salıpazarı Barajı'nın temeli hatırlanacağı üzere 2017 yılında atılmıştı. Aradan geçen yıllara rağmen bir arpa boyu yol alınamazken, meydana gelen sel felaketlerinde can kayıpları ve milyonlarca liralık maddi hasar meydana geldi. 

Bu süreçte DSİ'nin yatırım programında yer alan 201 milyon 590 bin TL'lik barajın yüzde 56'lık kısmını Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı açıklandı. Önceki gün ise CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve partililer, yapımı yılan hikayesine dönen barajın şantiyesi önünde eylem yaptı. Türkel, Salıpazarı İlçe Başkanı Dursun Darendeli ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yaptıkları açıklamada, barajın bu zaman kadar neden bitirilemediğini sordu.

VATANDAŞ 
KABUS GÖRÜYOR 

Geçtiğimiz dönemde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan 'ödenek geldi başlıyoruz', Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir 'düğmeye bastı' şeklinde haberler yapılsada, baraj bitmeyen tartışma olarak kent gündeminde duruyor. Yağış sezonunun başladığı şu günlerde ise bölgedeki vatandaşlar ise kara kara düşünüyor, afet korkusu yaşıyor.  Zekeriya FIRAT