Samsun'da imamla müezzin yurt dışına gitti geri dönmedi

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan bir camide Avrupa görevlendirmesine giden imamdan sonra müezzin de yurt dışına çıktı. Camide görevli kalmayınca iş cami cemaatine düştü. İşte detaylar...

Samsun'un İlkadım İlçesi Zafer Mahallesi'nde yer alan Çiftlik Cami'nde görevli imam iddiaya göre; 3 yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlendirmesi ile yurtdışına çıktı. İmamdan 2 yıl sonra camide görevli müezzinde yurt dışı görevlendirmesi nedeniyle ülke dışına çıktı.

İMAM VE MÜEZZİN NEDEN DÖNMEDİ

Camide ise ne imam nede müezzin kaldı. Kent merkezinde yer alan ve yoğun cami cemaati bulunan camide imam ve müezzinin olmaması, cami cemaatini mağdur etti. Kısa süreli vekil görevlendirmeleri yapılsada sorun kalıcı olarak çözülmedi.

SORUN DEVAM EDİYOR 

Cami cemaati, vakit namazlarını ise kendi aralarından dini bilgisi yüksek kişilerden imam ve müezzin olarak seçerek kılmaya çalışıyor. Cami derneğininde İl Müftlüğü ve İlkadım İlçe Müftülüğü'ne konuyu bildirdiği, müftülüğün görevlendirme yapacağı öğrenildi. İmam ve müezzinin neden dönmediği ise merak konusu oldu. 

Samsun imam ilkadım