Samsun'da İmren Nilay Tüfekci'nin planı İYİ Parti'yi bitirdi

TAKİP ET

Samsun'da İYİ Partili İlkadım Belediyesi'nin kaybedilmesinin faturası, SBB adayı İmren Tüfekci gösteriliyor. Partililer, "CHP adayı Cevat Öncü'yü kendine rakip aldı. İkincilik için yarıştı, CHP'liler İlkadım'da bize oy vermedi" dedi. CHP'liler, "Evet vermedik" diye doğruladı.

ÖZEL HABER | 31 Mart yerel seçimleri tamamlandı, şimdi 'Hangi ilçe neden kaybedildi?' bu soruların cevabı aranıyor. Seçim sonrası bazı iddialar her kesim tarafından yorumlanıyor.

İYİ Parti Samsun'da seçimin kaybedeni olarak gösterilirken, 62 ilden büyük merkez ilçe olan İlkadım Belediyesi'nin kaybedilmesinin yankıları sürüyor. 2019 yılındaki seçimlerde ittifak adayı Necattin Demirtaş sandıktan çıkmıştı ancak ittifaksız seçimde kaybetti. 'Neden kaybetti, yenilginin faturası kime kesilecek?' parti içinde merak ediliyor.

İLKADIM'DA KİM HATA YAPTI? 

İYİ Parti Samsun'da sadece Yakakent Belediyesi'ni kazanarak sınırlı kaldı. Seçim yenilgisinin faturası nereye nasıl kesilecek, kimlerin hatalarının olduğu Samsun'un gündemi. Bazı İYİ Partililer, İlkadım Belediyesi'nde ve seçmenler arasında ağırlıklı görüş, İlkadım'ın kaybedilmesinde partinin SBB Adayı İmren Nilay Tüfekci'nin hatalı stratejisi olduğu öne sürüldü.

Otel kapatıp Seçim Koordinasyon Merkezi kuran, ilçelerin de dahil büyük seçim bütçesiyle ve algı yapılan anketlerle gündeme gelen Nilay Tüfekci'nin, kendisine rakip olarak AK Parti adayı yerine CHP'nin adayını alması 'en ciddi stratejik büyük hata' olarak gösteriliyor. 

İKİNCİLİK İÇİN YARIŞTI ÖNCÜ'YÜ RAKİP GÖRDÜ

Seçim çalışmalarında il ve ilçe yönetimlerinin devre dışı bırakıldığını öne süren partililer, "İmren hanım, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Cevat Öncü'yü kendine rakip gördü. İkincilik için yarıştı. Hal öyle olunca CHP'liler de İlkadım'da Necattin başkana, Atakum'da Adem Bektaş'a oy vermediler. Bunu birçok CHP'li bizlere de söyledi" dedi.

Öte yandan İlkadım'da oy kullanan CHP'li bazı seçmenler de, SBB Adayı Nilay Tüfekci'nin algı yaptığı anketlere ve ulusal medyadaki CHP'li Başkan Adayı Cevat Öncü'ye yönelik yorumlarına öfkeli olduklarından sandıkta İYİ Parti'ye oy vermek yerine kendi partilerine verdiklerini söyledi. 

AYVACIK'A ÇOK DAVET ETTİK AMA GELMEDİ

Yerel seçim süresince teşkilatın yetersizliği nedeniyle Genel Başkan Meral Akşener'e dert yanan, bazı ilçelerde ise partililerin kavgasının arasında kalan, SKM'de çıkan tartışma sonrası il yönetimiyle de seçim süresince arasının düzelmediği öğrenilen İmren Nilay Tüfekci'nin bazı ilçelerin de davetine gitmediği iddia edildi.

Bazı partililer, "Mesela Ayvacık'a getiremedik Nilay Tüfekci'yi. İlçemizi küçümsemiş olabilir ama adayı vardı. Terme'de kavganın ortasında kaldı. Seçimden önce görevden alınan ilçelere atanan teşkilatlarla sorunlar yaşadı. Adaylarının yarışta olduğu ilçelere sürekli gitti. İlkadım'da sadece Başkan Necattin Demirtaş'ın bir iki proje açılışına katıldı, bir araya gelmedi" diye konuştu.

TÜFEKCİ'NİN SİYASİ YOLCULUĞU NE OLACAK?

Samsun'da hem 14 Mayıs'ta milletvekili adayı olup seçilemeyen, hem de SBB adayı olarak yine mağlup olan, üst üste iki kez girdiği seçimleri kaybeden İmren Nilay Tüfekci'nin 31 Mart gecesi sonucu gördükten sonra ortadan kaybolması ve sırra kadem basması da dikkatlerden kaçmazken, Olağanüstü Kurultay'a gidecek olan İYİ Parti'de görevi olan Genel İdare Kurulu üyeliğinin de tehlikeye girebileceği konuşuluyor.

samsun iyi parti imren nilay tüfekci özel haber