Samsun'da inşaat kazısında tehlike! Yarıklar büyüdü, vatandaş endişeli

TAKİP ET

Samsun'un Atakum ilçesinde yapılan inşaat temel kazısı, komşu apartmanı tehlikeye sokuyor. Kazı sonucunda çevredeki apartmanın duvarlarında ve bahçesinde büyük çatlaklar ve yarıklar oluştu. AFAD tarafından tutulan raporda 'bina sakinlerinin ikamet etmemesi' gerektiği ifade edilirken, vatandaşlar bir an önce tedbir alınmasını istiyor.

Beş katlı bir apartmanın yanında gerçekleştirilen temel kazısı sonucunda bahçede büyük yarıklar meydana gelirken, bina etrafında ve duvarlarında çatlaklar oluştuğu görüldü.

YARIKLAR HER GEÇEN GÜN GENİŞLİYOR

Yarıkların her geçen gün genişlemesi, bina sakinlerini endişelendiriyor.

Durumu AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Atakum Belediyesi'ne bildiren bina sakinleri, acil tedbirler alınmasını talep ediyorlar.

AFAD'ın teknik raporunda, "Sahaya projelendirilerek uygulanacak afet önleyici tedbir faaliyetlerinin belediyece kontrolü yapılarak bahsi geçen tedbirler, sahada tamamlanıncaya kadar, rapor eki kadastro haritasında konumu belirtilen 218 parsel üzerinde yer alan Oba Sitesi A Blok'ta bulunan konutlarda can ve mal güvenliği adına ikamet edilmemesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Bina sakini Hayati Kayışlı, "Bu inşaatı yapan firma tarafından derhal buradaki 24 dairenin sakinlerinin can güvenliğini sağlamasını istiyoruz. Bahçedeki yarığın derinliği artıyor ve beton duvarın altında çatlaklar oluşuyor. Bina şu anda tehlike arz ediyor. Yetkililerden hızlı bir şekilde önlem almalarını bekliyoruz" dedi.

"CAN GÜVENLİĞİMİZ İÇİN KAYGILIYIZ"

Oba Sitesi yöneticisi Ahmet Yalçın ise, "Bir inşaat mühendisi, binanın ön kısmına ve çevresine fore kazıklarla önlem alınması gerektiğini belirtti. Yarıkların her geçen gün arttığını ve daha da büyüdüğünü gözlemliyoruz. Bu durum bizi endişelendiriyor. Can güvenliğimiz için kaygılıyız. İlerleyen günlerde hukuki yollara başvuracağız. İnşaat başlamadan önce herhangi bir kamu kuruluşuna müracaatımız olmadı. Kazanılan paranın ötesinde, tek endişemiz güvenliğimizin sağlanmasıdır" şeklinde konuştu.

İŞTE AFAD RAPORU

samsun inşaat atakum gündem samsun haber