Samsun'da İnşaat Temel Kazısında Tedirgin Eden Görüntü

TAKİP ET

Atakum ilçesi Küçükkolpınar Mahallesi'nde bir inşaatın temel kazısı sırasında çevredeki apartmanın duvarlarında ve bahçesinde meydana gelen çatlaklar, bina sakinlerini endişelendiriyor. Vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını talep ediyor.

Samsun'un Atakum ilçesi Küçükkolpınar Mahallesi'nde bulunan bir inşaatın temel kazısı esnasında çevredeki 5 katlı apartmanın bahçesinde ve duvarlarında çatlaklar oluştu.

Olayın bildirilmesi üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri olay yerine gelerek durumu inceledi ve tutanak tuttu.

Apartman sakinleri, zaman zaman yaşanan bina sarsıntıları nedeniyle endişeli olduklarını ifade ederek yetkililerden yardım istediler. Oba Sitesi yöneticisi Ahmet Yalçın, "Binamızda zaman zaman sarsıntılar oluyor. Apartman sakinleri olarak gece 02.00’ye kadar dışarıdaydık, uyuyamadık. Tedirginiz, can güvenliğimiz yok. Mağdur durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Bina sakini Halim Kaya, "İnşaat kazısı başladığından bu yana toprakta kayma var. Bizim binamız da bundan olumsuz etkilendi. Sanırım binanın temelinde bir kayma durumu var. Binamıza daha fazla zarar gelmemesi için önlem alınmasını istiyoruz" diye konuştu. Saliha Kesim adlı bir başka bina sakini ise, "Çocuklarımız var, korkuyoruz. Buradaki inşaat çalışması durdurulmalı ve gerekli önlem alınmalı" şeklinde endişelerini dile getirdi.

İnşaatın müteahhidi ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Olayın soruşturulmaya devam edildiği belirtildi.

samsun Atakum ilçesi inşaat temeli kazısı Vatandaş tedirgin eden görüntü samsun haber gündem haber sondakikahaber