Samsun'da KADES Devrede: Eski Partnerin Ev Baskını Son Buldu

TAKİP ET

Samsun'un Atakum ilçesinde, KADES uygulamasının etkin kullanımı sayesinde, eski bir partnerin balkon kapısını kırarak girdiği evdeki kadın ve kızları, polisin hızlı müdahalesiyle kurtarıldı. Şüpheli, olay yerine ulaşan polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak tutuklandı.

Samsun'un Atakum ilçesinde yaşanan bir olay, Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) sayesinde olası bir facianın önüne geçilmesini sağladı. Önceki partneri tarafından evine zorla girilen bir kadın, KADES uygulaması aracılığıyla hızla yardım istedi ve bu sayede şüpheli kısa sürede polis tarafından yakalandı.

Kadını ve kızlarını tehdit etti

Olay, Atakum ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, daha önce birlikte yaşadığı G.Y. (38) isimli kadının evine balkon kapısını kırarak giren Ş.T., kadını ve iki kızını tehdit etti. Kadının kızı, yaşanan korku dolu anlar sırasında KADES uygulamasını kullanarak polise ihbarda bulundu.

Polis ekipleri, ihbar üzerine derhal olay yerine ulaştı ve şüpheli Ş.T.'yi etkisiz hale getirerek, kadın ve kızlarını güvence altına aldı. Ş.T., emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

atakum samsun haber samsun asayiş son dakika