Samsun'da Kentsel Dönüşüm İçin Yeni Adımlar Atıldı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında imar planının onaylandığını duyurdu. Şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanırken, başkan Demir, Samsun'un geleceğine yapılan yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli gelişmeleri paylaştı. İmar planının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandığını açıklayan Başkan Demir, şu anda kentsel dönüşüm uygulanacak adalar ve mahallelerin belirlendiğini dile getirdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart Ayı Olağan Toplantısı'nda konuşan Başkan Demir, gece saatlerinde meydana gelen depremle ilgili de açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğunu ve yapı stokunun yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

Demir, kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi için Gülsan ve Toybelen bölgelerindeki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, kentsel dönüşüm için hazırlanan imar planının onaylandığını ve çalışmaların hız kazanacağını ifade etti.

Samsun'un çeşitli bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatıldığını ve birçok adanın yeniden yapılandırılacağını dile getiren Başkan Demir, bu adımların şehre örnek olacağını ve ulusal çapta dikkat çekeceğini belirtti.

Başkan Demir'in açıklamalarının ardından, Meclis'te gündemdeki maddeler oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı samsun haber kentsel dönüşüm samsun