Samsun'da kitabın arasına gizlenmiş 46 adet 200 TL'lik banknot ele geçirildi

TAKİP ET

Samsun'da, özel olarak kesilmiş bir kitabın içine gizlenmiş 46 adet sahte 200 TL'lik banknot ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Söz konusu olay, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Ankara yolundaki bir akaryakıt istasyonundan yakıt alırken sahte para kullanan bir kişinin ihbarı üzerine başlattığı çalışma sonucunda ortaya çıktı. Ekipler, şahısların yakalanması için araştırma başlattı ve aracın Atakum ilçesindeki bir AVM otoparkında olduğunu belirledi. KOM polisi, otoparktaki araç içerisinde bulunan M.Ş. ve İ.Ç.'yi gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda, şahısların üzerlerinde, araçlarında ve ikametlerinde bir dizi suç unsuru bulundu. Bu unsurlar arasında, içi kesilmiş kitap içine gizlenmiş 46 adet sahte 200 TL'lik banknot, sahte paraları saklamak için kullanılan içi para ölçülerinde kesilmiş bir kitap, 25 adet tabanca fişeği, 43 adet sentetik ecza, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 1 kök kenevir bitkisi ile bitki aydınlatma aparatı yer aldı.

M.Ş. ve İ.Ç., bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

asayiş gözaltı olay samsun haber