
Samsun'da Kızak Keyfi! Yüzlerce Kişi Yokuşta Buluştu
Samsun Ladik'te vatandaş kızaklarıyla yokuştan kayarak karın keyfini çıkardı. Eğlenceli etkinlik renkli anlara sahne oldu.
Samsun'un Ladik ilçesinde geleneksel hale gelen kızak etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. 7'den 70'e kadar bireysel kişi, Muhtar Yokuşu'nda buluşarak yokuştan kızakla kaymanın keyfini çıkardı.
Gece saatlerinde Ladik'te basına, kar yağışının tadını çıkarmak için kızaklarını alarak Muhtar Yokuşu'na akın etti. Çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan hastalığın yer aldığı etkinlikte, renkli ve eğlenceli anlar yaşandı.
Kızak yarışlarıyla adrenalin dolu anlar yaşanırken, hızla kayan kızlar zaman zaman kazalara da yol açtı. Ancak eğlenceyi aksatmayan, karın ve kaymanın doyasıya tadını çıkarın.
GECE BOYU SÜREN KAYAK KEYFİ
Eğlence geç saatlere kadar devam ederken, bölge halkının bu tür etkinliklerinin gelenekselleştiğini belirtti. Vatandaşlar, "Burası her yıl buluşma noktamız oluyor. Kar yağdığında kızağımızı alıp geliyoruz" şeklinde konuştu.