Samsun'da Kültür balıkları cep yakıyor!

TAKİP ET

Samsun'da pahalı olmasından dolayı kültür balıklarına ilgi az olunca tezgahların neşesi de kalmadı. Balıkçılar, yeni sezonu iple çekiyor

Denizlerde av sezonun kapanmasıyla birlikte balık satış tezgahlarını levrek, çipura, alabalık, somon, yayın, kefal ve sazan gibi kültür-tatlı su balıkları süslemeye başlamıştı. 

Hamsi, istavrit, barbun ve mezgit gibi balıkları tüketmeyi kültür balıklarından daha çok tercih eden Karadeniz insanı yaz balıklarına rağbet göstermeyince balık satıcıları da denizlerdeki balık av sezonunu iple çekmeye başladı.

KÜLTÜR BALIKLARI PAHALI

Balık satıcısı Onurcan Köse, "Tezgahları yaz balıkları süslüyor. Alabalık 35, somon 50, sazan 30, yayın 50 ve kefal de kilo bazında 30 liradan satılıyor. Fiyatlar uygun ama balığa rağbet yok" dedi. Köse, "Karadeniz insanı mezgit, hamsi, barbun ve istavrit gibi küçük balıkları daha çok seviyor. Kültür balıklarına ilgi biraz daha az. Levreği 90, çipurayı da 80 TL'ye satıyorduk. Şu an çipura 130, levrek 140 TL oldu. Fiyatı pahalı olduğundan dolayı bizler de alıp tezgaha koyamıyoruz. Vatandaşlar da zaten o fiyatlara levrek ve çipuraya ilgi göstermiyor" diye konuştu.

Balık satıcıları Kurban Bayramı ve sonrasında işlerinin daha da düşeceğini belirterek, yeni sezona kadar kültür balıkları satarak ayakta kalmaya çalıştıklarını söyledi.

İHA

Levrek ve çipura fiyatları geçen aya göre kilo bazında 50 lira birden artınca balık satıcıları, balıkları tezgahlarına koymadıklarını belirtti.