Samsun'da Meydan Otoparkı Alarm Veriyor

TAKİP ET

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nın altında yer alan SBB'nin işlettiği otoparkta oluşan çatlaklar tedirgin ediyor.

Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan Cumhuriyet Meydanı'nın altında Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin(SBB) işlettiği otopark bulunuyor. 

Her gün binlerce aracın girdiği otoparkın duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Miting zamanları 10 binlerce kişiyi ağırlayan Cumhuriyet Meydanı'nında altında yer alan otoparkın duvarlarında yer alan duvar çatlakları, görenleri tedirgin etti. 

VATANDAŞ 
TEDİRGİN OLDU 

Vatandaşlar, bu zamana kadar herhangi bir iyileştirme yapılmadığı öne sürülen otopark ve meydanın hali ile ilgili gereken önlemlerin alınmasını talep etti. Konu sosyal medyada da paylaşıldı, önlem çağrısı yapıldı. 

'BAKIM ZAMANI GELDİ' 

Samsun Mimarlar Odası Kent İzleme Komitesi Üyesi İshak Memişoğlu, sıcak ve soğuk nedeniyle geniş yapıların taşıyıcılarının oturduğu alanlarda bırakılan dilatasyonlarda bu şekilde çatlaklar oluşabileceğini belirterek, "Büyük ve oturma alanı geniş olan yapılarda, yapı öğelerinin genleşme, kısalma, sıcaklık gibi değişimlerden ya da yapının oturduğu zemindeki farklılıklardan dolayı strüktürde doğabilecek hasarları engellemek amacıyla boydan boya bırakılan boşluklara dilatasyon diyoruz. Otoparkta görülen çatlaklar, o boşluk bırakılan yerlere aittir. Taşıyıcı alanlarda bir sıkıntı görülmesede Cumhuriyet Meydanı ve otoparkı binlerce kişiyi ağırlamaktadır. Gerekli bakımın yapılması gerekiyor. Bende konuyu gündemime aldım " dedi.  Zekeriya FIRAT