Samsun'da meydana hastane geliyor! Bu nasıl dönüşüm?

TAKİP ET

SBB davalık olan Cumhuriyet Meydanı dönüşüm projesi kapsamında büyük kütleli binaları kaldırmayı hedeflerken, Atatürk Bulvarı'na cephe yere hastane inşaatına izin verdi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB), Cumhuriyet Meydanı'nda uygulamayı planladığı dönüşüm projesi kapsamında, Site Camisi'ne kadar ve Atatürk Anıtı'na cephe alanda yer alan işhanlarını ve otelleri kaldırmayı planlıyor. Birçok mülk sahibi dönüşüm projesine dava açarken, SBB tartışmalı bir işe imza attı. 

180 MİLYON LİRAYA ARAZİ SATILDI 

SBB daha önce kamulaştırdığı ve park alanına çevirdiği bir bilgisayar şirketine ait arazinin hemen yanında yer alan İl Defterdarlığı'na komşu belediyenin mülkiyetindeki araziyi 180 milyon liraya sattı.

Söz konusu arazide yapılaşma hakkının yüksek olduğu öne sürülürken, hemen yanına park alanından yol oluşturuldu. Mimarlar Odası Samsun Şubesi'ninde söz konusu işlemi takibe aldığı öğrenildi. 

DÖNÜŞÜM NASIL OLACAK?

SBB'nin Cumhuriyet Meydanı dönüşüm projesi için kamulaştırma bedelleri ile ilgili 10 milyar liraya ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan SBB'nin kamulaştırma işlemlerini nasıl yapacağı merak ediliyor. Bölgede yer alan ve dönüşüm kapsamında olan bir otel binası için, mülk sahibinin 350 milyon lira istediği konuşuluyor.