Samsun'da Millet İttifakı'da miting için ücretsiz hizmet istiyor

TAKİP ET

Millet İttifakı'ndaki partilerin Samsun İl Başkanları, 12 Mayıs'ta Samsun'da olacak Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingi içinde ücretsiz ulaşım ve otopark, su ve tuvalet ünitelerinin yerleştirilmesini talep etti. Başkanlar talepleri SBB'ye yazılı olarak iletti.

Millet İttifakı'ndaki partilerin Samsun il başkanları ve milletvekili adayları seçim çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Kentteki bir otelin toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelen il başkanları ve milletvekili adayları, partilerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl başkanları adına konuşan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, 12 Mayıs 2023 tarihinde Cumhuriyet Meydanı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirecekleri Millet İttifakı mitingine vatandaşları davet etti.

BAŞKANLAR TALEPTE BULUNDU 

Kılıçdaroğlu'nun Samsun'da yapacağı miting öncesi 6 il başkanı olarak  Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden bir talepte bulunacaklarını da söyleyen Türkel, şunları kaydetti:  "Sayın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan şehrimizde miting yaptığı gün saat 12.00 itibariyle Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmetindeki tüm taşıtlar, raylı sistem, otobüsler ve özel otobüsler de olmak üzere ücretsiz olarak hizmet verdi. Cumhuriyet Meydanı çevresindeki bütün kamu alanlarının cepheleri adayların resimleriyle, pankartlarıyla giydirildi. Havaalanından Bafra tarafına, iç bölge tarafına kadar bütün alan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bayraklarıyla, pankartlarıyla döşendi. Meydana, Büyükşehir Belediyesi tuvaletler yerleştirdi. Biz de Samsun'dan 6'lı masanın il başkanları olarak Samsun Büyükşehir Belediyesine bir dilekçe kaleme aldık. Dilekçedeki ifadeleri sizinle paylaşmak istiyorum. "12.05.2023 günü Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun saat 13.30'da vereceği mitingde saat 12.00 itibariyle tramvay, halk otobüsleri ve belediyedeki otobüslerin gün boyu ücretsiz olarak hizmet vermesi, yine uygulandığı üzerine tüm otoparklardan ücret alınmaması, miting alanına su ve tuvalet ünitelerinin yerleştirilmesini rica ederiz.' diye talep yazımızı Samsun Büyükşehir Belediyesine bugün itibari ile ileteceğiz."

'ÇOCUKLARIMIZ YATAĞA AÇ GİRMESİN'

Millet İttifakı ortaklarından DEVA Partisi’nin Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk ise, "İttifak ortakları birbirine benzemek zorunda değildir. İttifak ortak paydalarda birleşebilmektir. Ortak paydamız ülkemizin bölünmez bütünlüğüdür. Ortak paydamız vatandır. Ortak paydamız bayrağımızdır, yolsuzlukların sona erdirilmesi, baronların çaldığı paraların halkımıza iade edilmesi, tencerelerin dolması, çocuklarımızın okula aç gitmemesidir. Gençlerimizin ülkelerine geri dönmesidir. Adaleti ve demokrasiyi geri getirmektir "dedi. 

'FARKLILIKLARIMIZ BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ'

SP Samsun İl Başkanı Salih Şen, "Tek renklilikten çok renkliliğe geçelim, tek seslilikten çok sesliliğe geçelim istiyoruz. Halkımızın ekmeğini ne kadar daha büyütürüz bunun hesabını yapıyoruz. CHP’liler CHP’li gibi olsun, Saadet Partililer Saadet Partili gibi olsun. Birbirimize benzemek zorunda değiliz. Fakat kaynaşarak vatan ve bayrak için, millete hizmet etmek için çalışmalıyız. Söz verdik, bu vatanı ve bu milleti sahipsiz bırakmayacağız. Milletimizin yanında olacağız.”ifadelerini kullandı.  Zekeriya FIRAT