Samsun'da Milli görüşçüler Yardım Tırını Yola Çıkardı

TAKİP ET

Samsun'da milli görüş kuruluşları, deprem bölgesine gidecek olan yardım tırını yola çıkardı. Tırda soba, gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri yer alıyor. 

Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, Samsun'da milli görüş kuruluşları, bölgeye yardım tırını yola çıkardı. 

Milli görüşçüler, depremin vurduğu bölgeye yardım tırı gönderdi. 

Samsun'daki milli görüşçü milko kuruluşlar, deprem bölgesinin kış şartlarındaki ihtiyaçlarını göz önüne alarak yardım tırını, soba, odun, temizlik malzemesi ve gıda malzemeleri ile doldurdu. Yardım tırı, dualarla uğurlandı. 

DEPREMZEDELERE 
KUCAK AÇTILAR 

Cansuyu organizasyonunda milli görüş kuruluşları adına açıklamayı yapan Murat Tekin, "Bizler, aziz milletimizin bize yüklediği tarihi misyon doğrultusunda tüm Türkiye’de yardım organizasyonları organize ederek kardeş şehir uygulaması ile öncelik ihtiyaç analizi yaparak, depremzedelerin yaralarını saracak yardımlara öncelik veriyoruz. Şehrimize teşrif eden depremzede misafirlerimiz için Valilik ve AFAD koordinasyonu ile evler açarak ihtiyaçlara cevap veriyoruz "dedi. 

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE KURSLAR DÜZENLENİYOR 

Tekin şöyle devam etti; "Şehrimize teşrif eden depremzede öğrencilerimiz için barınma imkanı ve sınavlara hazırlanan LGS ve YKS öğrencilerimiz için kurs imkanı sunuyoruz. Ortaokul öğrencilerimiz için kaşif gruplarımız depremzede kardeşleri için oyuncaklarını paylaşıyor, konulu yardım çalışmamızda Türkiye’de devam ediyor. Söz verdiğimiz gibi depremden etkilenen her bir can bizim canımızdır. Onların yaralarını sarmadan acılarını dindirmeden bu süreçten geri kalmak yoktur. Bu bağlamda katkı ve destekleri ile bize güç veren Samsun'un kıymetli insanlarına teşekkür ederiz "ifadelerini kullandı. 

Zekeriya FIRAT 

Yardım tırının içinde soba, odun ve gıda malzemeleri yer alıyor.