Samsun'da Motosiklet kazasında ölen gencin organları 5 kişiye umut olacak

TAKİP ET

Samsun'da bir motosiklet kazasında yaşamını yitiren genç, organlarıyla 5 kişiye umut olacak.

21 Mart tarihinde Samsun'un İlkadım ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında hayatını kaybeden 34 yaşındaki Ali Kara, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

26 Mart'ta beyin ölümü gerçekleşen Ali Kara'nın ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Organların alınma operasyonu başarıyla gerçekleştirildi; karaciğer Erzurum'a, 2 böbrek Samsun'a ve 2 kornea yine Samsun'a nakledilecek.

Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Çağatay Erman Öztürk, "Motosiklet kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastamızın ailesiyle yapılan görüşme sonucunda organ bağışı kararı alındı.

Aile, tüm organlarını bağışlamış olsa da biz sadece karaciğer, kornealar ve böbrekleri alabildik. Diğer organlar uygun değildi. Aileye sabır diliyorum. Karaciğeri Erzurum'a, böbrekleri Samsun'a, korneaları ise yine Samsun'daki 5 hastaya umut olacak şekilde nakledilecek. Organ bağışı, zorlu bir karardır ancak binlerce hastanın umudu olabilir. Bu nedenle kadavradan organ bağışı çok önemlidir," dedi.

samsun motosiklet kazası kaza geçiren genç organ bağışı organ bağışı 5 kişiye umut samsun eğitim ve araştırma hastanesi samsun haber asayiş gündem haber