Samsun​​​​​​​'da Öğrencilerin Kaleme Aldığı Mektup Genelkurmay Başkanı'na Ulaştırılacak

TAKİP ET

Samsun Bafra Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "Vatanım Sana Canım Feda" etkinliği kapsamında, 700 öğrencinin imzaladığı duygusal mektup, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en üst düzey komutanı olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a iletilmek üzere hazırlandı.

Bafra Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen liseli gençleri anma fırsatı buldular.

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarına dair kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından konuşan proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Naim Okay, "1915 Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında genç yaşta vatan uğruna canlarını feda eden kahramanları anmak için buradayız. Bu etkinlikle, Bafra Anadolu Lisesi öğrencilerinin de hala vatan sevgisiyle dolu olduğunu göstermek istedik" şeklinde konuştu.

Genelkurmay Başkanı Metin Gürak'a yönelik yazılan mektubu okuyan 10. sınıf öğrencisi Nazlı Hüban Ertürk, "Cennet vatanımız Türkiye'nin geleceği olan Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında genç yaşta şehit düşen kahraman liseli kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz. Onlar nasıl öğretmenlerinden helallik alarak vatan müdafasına koşmuşlarsa, biz de Bafra Anadolu Lisesi olarak her zaman vatanımızı savunmaya hazır olduğumuzu belirtmekten gurur duyarız" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin de imza attığı mektup, öğrencilerin duygularını ve vatan sevgilerini en güçlü şekilde ifade ettiği bir belge olarak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a iletilmek üzere hazırlandı. Bu anlamlı jest, öğrencilerin vatanlarına olan bağlılığını ve şükranlarını en yüksek makama kadar ulaştırmak için atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

samsun Samsun Bafra Anadolu Lisesi Vatanım Sana Canım Feda etkinliği öğrenciler mektup Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Güraka mektup eğitim samsunhaber gündem haber