Samsun'da olaylı maç sonrası sert tedbirler

TAKİP ET

Samsun'da okul maçlarında yaşanan olaylar üzerine harekete geçen Valilik, maçların seyircisiz oynanmasını kararlaştırdı. Ayrıca okul yönetimleri ve olaylara karışanlar hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

MAÇLARDA KAVGA ÇIKIYOR

Samsun'da orta öğretim düzeyindeki okullar arasında oynanan sportif etkinliklerde yaşanan saha içi ve saha dışındaki olaylar dikkat çekmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda Bafra'da yaşanan büyük kavgalı olayda bir kişi bıçaklanmıştı. Okul maçlarındaki kamuoyuna yansıyanların dışında tartışma ve kavgaların ardı arkası kesilmezken, bir benzeri de önceki gün Canik Millet Bahçesi'nde bulunan Atatürk Spor Salonu'nda yaşandı.

BİR GENÇ BIÇAK SALLADI

Köksal Ersayın Anadolu Lisesi ile 19 Mayıs Anadolu Lisesi arasında oynanan Genç Erkekler Futsal İlkadım İlçe Birinciliği mücadelesinde çıkan tribün olayları sonrasında çirkin görüntüler oluşmuştu. Maç sonunda bir gencin bıçak sallaması, öğrencilerin sahaya atlayıp büyük çapta kavga etmesi üzerine harekete geçen Samsun Valiliği, Futsal maçlarına seyirci alınmasını yasakladı. Karar tüm okul yönetimlerine tebliğ edildi.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA

Diğer yandan Samsun Valiliği Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nce geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Edinilen bilgiye göre; okul yönetimlerinin taraftar olarak öğrencileri salona getirmesinin yasak olmasına rağmen öğrencilerin bu izinleri kimden aldığı araştırılacak. Okul devamsızlık kağıtları kontrol edilecek. Ayrıca spor tesislerinde ilave güvenlik önlemlerinin arttırılacağı ve maçların kamera ile kayıt altına alınması için bir çalışma yapılacağı öğrenildi. 

Futsal maçında dehşet anları - Haberine gitmek için tıkla