Samsun'da oy kullanma işlemi başladı

TAKİP ET

Samsun, demokrasinin en temel unsuru olan oy kullanma sürecine tanıklık ediyor. Bugün saat 08:00'den itibaren başlayan oy verme işlemi, şehrin dört bir yanındaki 3 bin 656 sandıkta devam ediyor.

Saat 08:00 itibarıyla başlayan oy kullanma işlemi, Samsun'da 3 bin 656 sandıkta gerçekleşiyor. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında vatandaşlar sandık başına gitti. Samsun'da 1 milyon 38 bin 991 seçmen bulunuyor ve oy kullanma işlemi saat 08:00'den itibaren devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından okullarda görevlendirilen personellerden pusulaları alan vatandaşlar, 'evet' yazan mühürleri basarak oylarını kullanıyor.

Oy kullanma işlemiyle birlikte sandığa giden vatandaşlar, yerel seçimlerin vatanlarına ve milletlerine hayırlı olması dileğinde bulunuyorlar. Bazı vatandaşlar, oy kullanmanın Samsun'da kolay olduğunu belirtirken, İstanbul'daki oy pusulalarının daha büyük olduğunu ve bu durumun zaman kaybına neden olduğunu ifade ediyorlar.

Saat 08:00'de başlayan oy kullanma işlemi, Samsun'da saat 17:00'de sona erecek. Sandık görevlileri tarafından sayılan oylar daha sonra çuvallara konularak İl Seçim Kuruluna teslim edilecek.

Seçimlerde Samsun genelinde toplam 4 bin 634 personel görev alıyor. Bunların 3 bin 118'i emniyet, bin 442'si jandarma ve 74'ü sahil güvenlik personeli olarak görev yapıyor. Bu personeller, seçimin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için çalışıyorlar.

Samsunda oy kullanma işlemi başladı samsun haber samsun yerel seçimler Mahalli İdareler Genel Seçimleri YSK Seçmen