Samsun'da polisi şehit eden sürücü 1,86 promil alkollü çıktı

TAKİP ET

Samsun'un Havza ilçesinde maddi hasarlı kaza sonrası kaçan alkollü sürücü, polis memuru Orhan Mutlu'ya çarpıp kaçarak bir polisi şehit etti, bir polisi yaraladı.

Samsun'un Havza ilçesinde gece meydana gelen olayda, maddi hasarlı bir kazaya karışan sürücü, kaçarak polis memuru Orhan Mutlu'ya çarptı. İlkadım ilçesi Toybelen mevkisindeki olayda, sürücünün alkollü olduğu belirlendi.

Olayın detayları şu şekilde:

Özgür Bozkurt, 55 SA 335 plakalı aracıyla Toybelen mevkisinde maddi hasarlı bir kazaya karıştıktan sonra olay yerinden kaçtı. Polise bildirilen kazanın ardından, Havza Bölge Trafik İstasyon Amirliği'nde görevli polis memuru Orhan Mutlu, kaçan aracı durdurmak için önlem aldı. Ancak sürücü, "Dur" ihtarına uymayarak polis memuru Mutlu'ya çarptı ve olay yerinden kaçtı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan polis memuru Orhan Mutlu, polis aracının üzerine düşerek olay yerinde şehit oldu. Aynı araç içinde bulunan polis memuru Ali Suat Vanlı ise yaralandı ve Havza Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sürücü Özgür Bozkurt, jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Yapılan kontrolde sürücünün 1,86 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ederken, şehit polis memuru Orhan Mutlu'nun ailesine başsağlığı, yaralı polis memuru Ali Suat Vanlı'ya ise acil şifalar diliyoruz.

samsun şehit polis zanlı alkollü zanlı tutuklanma polisi şehit eden sürücü