Samsun'da, Ramazan Ayı Öncesi Marketlerde Denetim

TAKİP ET

Samsun'da, Ramazan ayına kısa bir süre kala marketlerde denetimler gerçekleştirildi. Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 10 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen denetimlerden biri, Samsun Ticaret Müdürlüğü tarafından Canik ilçesinde bulunan bir markette yapıldı. Denetimlerde haksız fiyat artışları, etiket fiyatı ile kasa-raf fiyatı arasındaki farklar gibi konularda kontroller yapıldı.

Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerin amacı, tüketici mağduriyetlerini önlemek ve göstermelik, aldatıcı indirimlere karşı önlemler almak oldu.

Turpçu'dan Açıklamalar: Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, "11 ayın sultanı Ramazan ayımız yaklaşmakta olup, özellikle son 1 aydır bu kapsamdaki denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Denetimlerimizde bir taraftan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında haksız fiyat artışları olup olmadığını kontrol ediyoruz. Diğer taraftan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Fiyat Etiket Yönetmeliği kapsamında da ürünlerin üzerinde mevzuata uygun bir şekilde fiyat etiketlerinin bulunup bulunmadığını, etiket fiyatı ile kasa-raf fiyatı arasında fark olup olmadığını kontrol ederek göstermelik, aldatıcı ve yanıltıcı indirimlerin neden olduğu tüketici mağduriyetlerinin önüne geçmeye çalışıyoruz" dedi.

Vatandaşlara Çağrı: Turpçu ayrıca, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ndeki değişiklikler çerçevesinde yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde de denetimlerin devam ettiğini belirterek, vatandaşlardan Bakanlığa ait HKS Mobil Uygulamasını indirerek fiyat hareketliliğini takip etmelerini istedi. Denetimler kapsamında sebze-meyve reyonlarında HKS uygulaması üzerinden haksız fiyat artışı kontrolünün de yapıldığı ifade edildi.

samsun ramazan market denetimi ticaret bakanlığı