Samsun'da resim öğretmeni trafoları sanat eserlerine dönüştürüyor

TAKİP ET

Samsun'da bulunan bir resim öğretmeni, şehrin elektrik trafolarını estetik bir görünüme kavuşturmak için duvarları resimlerle süslüyor.

Atakum Halk Eğitim Merkezi'nde 8 yıldır resim öğretmenliği yapan 37 yaşındaki Eser Buğur, Atakum sahilindeki trafolara özel anları, önemli günleri ve toplumsal mesajları anlatan resimler yapıyor.

Kadın Voleybol Milli Takımı oyuncularından sanatçılara kadar birçok farklı kişiyi resmeden öğretmen, ayrıca hayvan hakları ve Engelliler Günü gibi temalara da yer veriyor. Bu çalışmalarıyla Samsun'un görsel kimliğine önemli bir katkı sağlıyor.

"İnsanların hem çevre bilinci hem de sanat olarak hoşlarına gidiyor"

Eser Buğur, "Yaptığımız çalışmalar duvar resmine giriyor. Bu alanda birçok çalışma yaptım. Samsun sahilinde de yaklaşık 11 adet trafo var. Bu trafolar üzerine değişik konularda tasarımlar yaparak uygulamalarda bulunduk. Bu uygulamalar sosyal mesaj içerikli oldu. Hayvan hakları, Dünya Engelliler Günü, 100. Yıl, Samsunspor ve Kadın Milli Voleybol Takımımızla ilgili değişik alanlarda uygulamalar yaparak sahili güzelleştirme adına çalışmalar yaptık. Öncelikle trafo üzerine yapılacak konu belirlendikten sonra bu konuyla ilgili görsel araştırmaya giriyoruz. Trafonun bütünlüğünü kapsayacak şeklinde 4 alanda bir çalışma oluyor. Öncesinde uygulama üzerinde çalıştıktan sonra proje son halini buluyor.

Sanat çok önemli bir alandır. Bu alan her insana göre değiştiği gibi insanlarımızı tepkileri de değişiyor. Çoğunlukla olumlu tepki alıyoruz. İnsanlar görmedikleri bir şeyi gördükleri zaman daha çok mutlu oluyorlar. Samsun'un görsel kimliğine katkı sağladığımız için insanların hoşuna gidiyor. Atıl olan bu tarz yapıları bu tarz resimlerle doldurduğumuzda insanların hem çevre bilinci hem de sanat olarak hoşlarına gidiyor" dedi.

samsun kültür sanat resim sanat