Samsun'da Saathane yüklenicisi 'yolsuzluk var' dedi

TAKİP ET

SBB'nin Saathane Meydanı'nda uygulamayı sürdürdüğü dönüşüm projesinde yeni alanların yapım işini üstlenen yüklenici firma, kamunun zarara uğratıldığı iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin(SBB) Saathane Meydanı'nda devam ettirdiği dönüşüm projesinde yer alan yeni alanların yapım işini alan N.G. Taahhüt İnşaat Ticaret A.Ş., 6 milyon 189 bin liraya aldığı 'SBB Saathane Meydanı Yaşam Alanı Yapım İşi'nde kamunun zarara uğratıldığını öne sürerek SBB'nin üst yönetimi hakkında görevi kötüye kullanma suçlaması ile suç duyurusunda bulundu. 

DÜŞÜK MALİYETLER 
YÜKSEK GÖSTERİLDİ İDDİASI 

Firma suç duyurusunda yapım işinde düşük maliyetin evrak üzerinde yüksek gösterilip kamunun zararar uğratıldığını, belediye tarafından ihale şartnamesinde yer almayan tadilat ve işlemlerin yapıldığını öne sürdü. Firma, suç duyurusunda  SBB'nin teminatını yakma tehditleri ile karşılaştığını, uzun sürelerde ödemelerini aldıklarını ve sonunda sözleşmelerinin feshedildiğini öne sürdü. 

SAVCILIĞA SUÇ 
DUYURUSU YAPILDI 

Firma avukatının savcılığa verdiği suç duyurusunda şunlar kaydedildi; " Müvekkilin tüm iyi niyetine ve idare görevlilerinin tüm engellemelerine rağmen kamuya yapılan taahhüde sadık kalınarak iş bitirilmeye çalışılmıştır. Ancak idare görevlilerince kayıt dışı ve gayri resmi imalat yaptırılmış olup, idarece kamu ve hak sahiplerini zarara uğratmış bunun ile birlikte ikmal ihalesinde ise yapılmış işleri yapılmamış gibi gösterilerek birim fiyat teklif cetvelli ihale yapılarak yapılan işlerin birim fiyatı düşük tutulmuş, yapılmayan işler ise Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı birim fiyatlarının 3 veya 4 katı yazılarak yolsuzluk yapılmıştır. Haksız tutumlarıyla taleplerimizin kanuna aykırı şekilde Fen Kurulu Başkanlığına götürülmemesi, haksız yere sözleşmemizin feshi ve kesin teminat mektubumuzun gelir kaydedilmesi, proje dışı imalat yapmaya zorlanmamız, iş artışı olarak yaptırılan ilave işler resmi olarak gösterilmemiştir, teminat gelir kaydetme aşamasında ise kanuna aykırı olarak kendi birim fiyatları ile ödemiş yine yaptığımız imalatları ödememiş olup sözleşmeye aykırı olarak 2 ayda 3 ayda hakediş düzenlenmiştir.Belirtilen nedenlerle Sayın Başsavcılığınıza başvurma zarureti hasıl olmuştur " denildi.  Zekeriya FIRAT 

Firma suç duyurusunda SBB'nin üst yönetimi hakkında kamu davası açılmasını talep etti.