Samsun'da SASKİ'den Yağmursuyu Baskınlarına Karşı Önlem

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, yağmur suyu baskınlarını önlemek için ilçelerde keson kuyu terfi merkezi inşaatına başladı. Yatırımlarla şehrin yaşam konforu artırılacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), Samsun'un özellikle yaz aylarında yaşanan yağmur suyu baskınlarını önlemek amacıyla önlemler almaya devam ediyor. Bu kapsamda, Bafra ilçesinde keson kuyu terfi merkezi inşaatına başlandı.

SASKİ, şehrin yaşam konforunu artırmak ve hayatı kolaylaştırmak amacıyla içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon şebeke hattı yenileme çalışmalarına devam ediyor. İçme suyu ve atık su arıtma tesislerine yatırım yaparken, keson kuyu yağmursuyu terfi merkezleri inşa ediyor.

Cadde ve bulvarlarda biriken yağmur sularını hızla toplayacak keson kuyuların ilkinin Canik ilçesinde Gülsan Sanayi Bölgesi’nde inşa edildiği belirtildi. Şimdi ise Terme’nin Çay Mahallesi’nde ve Bafra’da keson kuyu projesi devam ediyor.

SASKİ Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık, Terme ve Bafra’daki terfi merkezi imalat çalışmalarının planlı şekilde sürdüğünü ifade etti. Yanık, "Samsun’un her noktasında içme suyu, yağmursuyu, kanalizasyon yatırımı gerçekleştirdik. Çay Mahallesi’ndeki yağmursuyu keson terfi merkezinin yüzde 80’i tamamlandı. Ardından vakit geçirmeden Bafra Kemal Paşa Mahallesi’ndeki yatırımın startını verdik. Şu an keson kuyu terfi merkezi inşaatına devam ediyoruz. Akabinde pompa montajı ile borulama işine başlanılacak. Böylelikle 3 ilçemizdeki su baskınlarını büyük oranda önlemiş olacağız" şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) samsun samsunda ilçelerde keson kuyu terfi merkezi inşaatı SASKİ Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık yağmursuyu kanalizasyon yatırımı Samsunda SASKİden Yağmursuyu Baskınlarına Kar