Samsun'da Silahlara Estetik Dokunuş: Ruhsatlı Tabancalara Krom Kaplama

TAKİP ET

Samsun'da, ruhsatlı tabancalara yapılan krom kaplama işlemi, silah sahiplerine daha şık ve dayanıklı bir seçenek sunuyor. Makine Kimya Endüstrisi (MKE) onaylı 3 silah ustasının bulunduğu şehirde, güvenlik güçlerinden alınan onaylı yazı ile tabanca ve tüfekler bu ustalara emanet ediliyor. Krom kaplama işlemi, silahlara estetik bir dokunuş yapmanın yanı sıra ömürlerini de uzatıyor.

Samsun'da bulunan Makine Kimya Endüstrisi (MKE) onaylı 3 silah ustası, ruhsatlı silah sahiplerinin tabanca ve tüfeklerine krom kaplama gibi estetik ve dayanıklılığı artıran işlemler yapıyor. Silah sahipleri, güvenlik güçlerinden alınan onaylı yazı ile silahlarını bu ustalara emanet ederek, özel kaplama işlemleri yaptırabiliyor.

Silah ustaları, en çok tercih edilen işlemin krom kaplama olduğunu belirtiyor. Yapılan açıklamalara göre, bir krom kaplamanın maliyeti 4.500 TL ile 10.000 TL arasında değişiklik gösteriyor ve bu işlem en az 10 yıl dayanabiliyor. Silah sahipleri, yerli ve yabancı markalara sahip tabanca ve tüfeklerini bu ustalara getirerek, kişiselleştirilmiş ve dayanıklı bir görünüm elde ediyorlar.

Silah ustası Esat Keskin, genellikle krom kaplama, cerakote boya ve titanyum kaplama işlemlerini gerçekleştirdiklerini ifade ediyor. Kaplama işleminin yanı sıra silahların tesviye işlemi de özenle yapılarak, silahların kirliliği ve deforme olması durumuna göre uyarlamalar yapılıyor.

Esat Keskin, silah kaplama işleminin ömürlük olması gerektiğini ve en kötü durumda bile krom kaplamanın 10 yıl dayanması gerektiğini belirtiyor.

Bu işin detay gerektiren ve sürekli denetime tabi olan bir meslek olduğunu vurgulayan Keskin, silah kaplama işlemlerinin genellikle SIG Sauer ve yerli Sarsılmaz marka silahlar üzerinde tercih edildiğini ifade ediyor.

samsun Makine Kimya Endüstrisi (MKE) onaylı 3 silah ustası krom kaplama silah Esat Keskin cerakote boya ve titanyum kaplama silahlara estetik dokunuş samsunhaber sondakikahaber haber gündem ekonomi