Samsun'da söz seçmende, haydi sandığa!

TAKİP ET

Samsun'da yerel seçim son güne nefes nefese giriyor. SBB, İlkadım, Atakum, Tekkeköy, Çarşamba, Kavak, Ladik ve Salıpazarı'nda baş başa bir seçim yarışı var. İşte detaylar...

31 Mart yerel seçimleri için  artık başkan adayları hazırlıklarını tamamladı. Yarın 
Samsun'da 1 milyon 38 bin 991 seçmen sandık başına giderek belediye başkanlarını seçecek. Vatandaşlar 3 bin 668 sandıkta oy kullanacak, oy verme işlemi saat 08.00'de başlayacak ve 17.00'de tamamlanacak. 

Samsun'u daha önceki yerel seçimlere oranla heyecanlı bir seçim bekliyor.Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde (SBB) İlkadım, Atakum, Tekkeköy, Çarşamba, Kavak, Ladik, Salıpazarı, Ayvacık ve hatta Vezirköprü ve Asarcık'ta seçimlerin büyük heyecana sahne olması bekleniyor. 

SBB'DE İKİLİ YARIŞ GİBİ 

SBB'de AK Parti'nin Adayı Halit Doğan, CHP'nin Adayı Cevat Öncü, İYİ Parti'nin İmren Nilay Tüfekci, Yeniden Refah Partisi'nin Adayı Adem Güney ve Gelecek Partisi'nin Adayı Mustafa Yeşilyurt. SBB'de yarışın AK Parti ve CHP arasında geçmesi bekleniyor. 

İLKADIM'DA BÜYÜK HEYECAN 

İlkadım'da 241 bin 767 seçmen 734 sandıkta oy kullanacak. İlkadım ilçesinde üçlü yarış olacağa benziyor. İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş'ın rakipleri, AK Parti Adayı İhsan Kurnaz ve CHP'li Murat Şenel. 

ATAKUM'DA İKİLİ YARIŞ

Atakum'da 175 bin 82 seçmen 531 sandıkta oy kullanacak. Atakum'da ise ikili yarıştan söz ediliyor. Atakum'da AK Parti'nin adayı Özlem Maraş, CHP'nin adayı Serhat Türkel ve İYİ Parti'nin adayı Adem Bektaş. Yarışın AK Parti ve CHP arasında geçmesi bekleniyor. Canik'te 72 bin 463 seçmen 235 sandıkta oy kullanacak. 
Canik'te AK Parti'nin güçlü adayı Başkan İbrahim Sandıkçı'nın rakipleri, İYİ Partili Turgay Ulusoy ve Yeniden Refah Partisi Adayı Yılmaz Hocaoğlu. 

TEKKEKÖY'DE BÜYÜK HEYECAN 

Samsun'da seçimin büyük bir heyecana sahne olması beklenen yer ise Tekkkeköy. Tekkeköy'de 44 bin 662 seçmen 158 sandıkta oy kullanacak. AK Parti'nin aday göstermediği Başkan Hasan Togar, Yeniden Refah Partisi'nden başkan adayı oldu. En yakın rakibi ise İYİ Parti'den AK Parti'ye geçiş yapan Mustafa Candal. İYİ Parti'nin adayı ise Eyüp Elmas. Tekkeköy'de yarışın Yeniden Refah ile AK Parti arasında geçmesi bekleniyor. 

ÇARŞAMBA'DA HEYECAN DORUKTA 

Seçim nabzının yüksek olduğu bir diğer ilçe ise Çarşamba. Çarşamba'da üçlü bir yarıştan söz ediliyor. Çarşamba'da 107 bin 309 seçmen 376 sandıkta oy kullanacak. Seçim yarışının AK Parti'nin adayı Ender Gür, eski başkan Bağımsız Aday Hüseyin Dündar arasında geçmesi bekleniyor. İYİ Parti'nin adayı Hüseyin Köz'ünde iddialı olduğu konuşuluyor. 

KAVAK'TA SARICAOĞLU İDDİALI 

Kavak'ta 20 bin 424 seçmen 117 sandıkta oy kullanacak. Kavak'ta AK Parti'nin adayı mevcut belediye başkanı İbrahim Sarıcaoğlu. İddialı olan Sarıcaoğlu'nun karşısında ise İYİ Parti'nin adayı Ahmet İçli ve Yeniden Refah'ın adayı Şerif Ün var. 

LADİK'TE SÜRPRİZ OLABİLİR

Ladik'te ise 13 bin 892 seçmen 83 sandıkta oy kullanacak. Ladik'ta AK Parti'nin adayı Gürkan Özel, İYİ Parti'nin adayı Seydahmet Sancak ve Yeniden Refah'ın adayı Adnan Topal. Yarışın AK Parti ile Yeniden Refah arasında geçmesi bekleniyor. 

Öte yandan 31 Mart günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak, 18.00 ile 21.00 arasında yalnızca YSK'nin seçimle ilgili haber ve açıklamaları yayınlanabilecek. Saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK bu süreyi öne alabilecek.

samsun haber yerel seçim siyaset