Samsun'da Suça Sürüklenen Çocuklara Karşı Faaliyetler Devam Ediyor

TAKİP ET

Samsun Valiliği himayesinde ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen faaliyetlerle suça sürüklenen çocukların aileleri ve kendileri ile iletişime geçilerek, topluma faydalı bireyler olmaları için çalışmalar sürdürülüyor.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yürütülen müşterek aile ziyaretleri çerçevesinde, NARVAS, En İyi NARKOTİK Polisi Anne ve UYUMA uygulamaları hakkında ailelere bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından ailelere psikolojik destek alınması konusunda bilgilendirme sağlandı.

Çocukların eğitimi ve okula kaydı ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü rehber öğretmenleri tarafından ailelere bilgilendirme sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki psikologlar tarafından çocuklar ve aileleriyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilerek, çocukların içinde bulunduğu durumun sağlıklı bir şekilde analiz edilmesi sağlandı.

Ayrıca, Çocuk Şube Müdürlüğü personeli tarafından suç ve suçlular ile ilgili gerekli önlemlerin alınması ve tecrübelerin paylaşılması için bilgi aktarıldı.

Bu kapsamda gerçekleştirilen faaliyetlerde toplam 26 suça sürüklenmiş çocuk ve ailesi ziyaret edildi. Bu tür çalışmaların devam ederek suça sürüklenen çocukların yeniden topluma kazandırılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

samsun suça sürüklenen çocuklar samsun valiliği samsun emniyet müdürlüğü samsunhaber gündem asayiş haber