Samsun'da taksi durağı krizi! Karadeniz fıkrası gibi...

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda faaliyet gösteren Fuar Taksi'ye iddiaya göre ilk önce kulübe yapmaları için izin verildi. Taksici esnafı daha sonra SBB'den gelen yıkım kararı ile şaşkına döndü.

Samsun’un en eski Taksi duraklarından Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan Fuar Taksi esnafı, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne(SBB) projesini sundukları kulübe başvurusunun ardından çalışmalara başladı. Durak yerinin kulübesi tamamlanmak üzereyken, SBB'den yıkım kararı gelmesine taksicilerde şaşırdı. Karara tepki gösteren esnaflarla zabıta ekipleri arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

SBB BİZE İZİN VERDİ 

Yaşanan sorunla ilgili Fuar Taksi esnaflarını temsilen gazetemize açıklama yapan Hakan Tatlı “ Fuar Taksi olarak 2015 yılında UKOME kararıyla durağımıza kulübemizi yaptırmıştık. En son aşamada kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte durak alanında yapılan çevre düzenlemesi kapsamında kulübemizi yeniden yaptırmak için SBB’ye müracaat ettik. Bize Atatürk büstünün hemen arkasındaki yeri gösterdiler. Kulübe inşaatının projesi ve inşaatta kullanılacak malzemelerle ilgili Büyükşehir Belediyesi bize gerekli talimatları iletti. Biz normalde kulübemizin buraya yapılmasını istemedik fakat Büyükşehir kulübenin bu alanda yapılmasında ısrar etti.

Biz de bir inşaat firmasıyla anlaşarak gerekli masraflarını da kendimiz karşılayarak inşaat çalışmalarını başlattık. Durağımıza yapılan kulübe inşaatı birilerini rahatsız etmiş. Onlar da Büyükşehir Belediyesi'ne şikayette bulunmuşlar. Bizzat SBB Başkanı Mustafa Demir’in sözlü talimatı üzerine yapımı devam eden kulübe inşaatımıza yıkım kararı verildiğini öğrendik. Gelen Zabıta ekiplerine 'bize yer gösterin inşaatı başka bir alana taşıyalım' dedik fakat yer göstermediler. İnşaat masrafını cebimizden ödedik. Kulübemizin yıkılması durumunda büyük bir zarara uğramış olacağız "dedi. 

Taksici esnafı ile SBB'nin çözüm konusunda görüşmelere başladığıda öğrenildi. 

samsun haber taksi sorun samsun cumhuriyet meydanı ukome