Samsun'da Tarihi Eser Operasyonu: 190 Parça Eser Ele Geçirildi

TAKİP ET

Samsun'un Alaçam ve Yakakent ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen iki kişi gözaltına alındı.

Samsun'un Alaçam ve Yakakent ilçelerinde, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlükleri ve Alaçam ile Yakakent İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, şüphelilere ait evlerde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda, çeşitli dönemlere ait olduğu değerlendirilen 186 sikke ve 4 obje ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen tarihi eserlerin, incelenmek üzere ilgili kurumlara teslim edileceği bildirildi. Gözaltına alınan Z.G. ve T.Ç.'nin ise jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Bu operasyon, bölgede tarihi eserlerin korunması ve kaçakçılığın önlenmesi adına atılan önemli adımlardan biri olarak kaydedildi. Samsun Jandarma Komutanlığı, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele çalışmalarının aralıksız devam edeceğini duyurdu.

samsun tarihi eser kaçakçılık