Samsun'da Taşımacılardan destek çağrısı 

TAKİP ET

Samsun Operatörler Şoförler Hafriyatçılar Tırcılar Başkanı Mustafa Güngör, rekor kıran akaryakıt zamlarının taşımacılığı zora soktuğunu belirterek, vergisiz yakıt talebinde bulundu. 

Samsun Operatörler Şoförler Hafriyatçılar Tırcılar Başkanı  Mustafa Güngör, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren şoför esnafının zor durumda olduğuna vurgu yaptı. "Kazandığımızın yarısı yakıta gidiyor

 "diyen Güngör, "Akaryakıt zamları, sektörü tekerleği döndüremez noktaya getirdi. Taşımacılar,  hükümetten destek talep ediyor "dedi. 

SEKTÖR ÇIKMAZA GİRDİ 

Böyle gitmesi halinde taşımacılık sektörünün kapanma durumuna giriceğini söyleyen Güngör, "Taşımacılar fonsuz, vergisiz yakıt almalıdır. Böyle gitmesi durumunda 3 yıla kadar bu ülkede toplu taşımacılık denen bir şey kalmayacak. Bütün dünyada petrol fiyatları arttığından dolayı buna bağlı olarak yakıt da zamlanıyor ama bizim sorunumuz sektöre destek verilmemesinden dolayıdır.  Akaryakıta sürekli olarak zam yapmak demek, müşterilerimizin günden güne azalması demektir. Yani taşımacılık sektörünü bitme noktasına getirmek demektir. Bizim istediğimiz aslında çok nettir. Bunu  her zaman söylüyoruz. Biz taşımacılara verilen yakıt, fonsuz, vergisiz  olmalıdır. Aklıselim hareket edilmesi durumunda bu gemi yürür "ifadelerini kullandı. 

Güngör, taşımacılık sektörüne vergisiz yakıt verilmesini talep ederek zorda olduklarına dikkati çekti.  Zekeriya FIRAT