Samsun'da Ticaret Bakanlığı'ndan İşletmelerde Fiyatlandırma Denetimi

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesinde Ticaret Bakanlığı ekipleri, kafe, restoran, pastane gibi işletmelerde tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde yerleştirilmesi uygulamasını denetledi.

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan kafe, restoran, pastane ve benzeri işletmelerde fiyatlandırma uygulamalarını denetledi.

Denetim kapsamında, işletmelerin tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde müşterilere sunulup sunulmadığı incelendi.

Ticaret Bakanlığı'nın belirlediği kurallara göre, işletmelerin müşterileri bilgilendirmek amacıyla tarife ve fiyat listelerini işletmenin önüne ve masaların üzerine net ve okunaklı bir şekilde koyması gerekiyor. Bu uygulamanın eksikliği durumunda işletmelere yaptırım uygulanabiliyor.

Denetimlerde, işletmelerin bu kurallara uyup uymadığı titizlikle incelenirken, eksiklik tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapıldı ve düzeltme süreci başlatıldı.

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerle, tüketicilerin işletmelerden alacakları ürün veya hizmetlere ilişkin doğru ve net bilgilendirilmesi sağlanarak adil ticaretin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda yapılan denetimler, hem işletmelerin hem de tüketicilerin haklarını korumaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

samsun ilkadım ilçesi ticaret bakanlığı Ticaret Bakanlığı dan İşletmelerde Fiyatlandırma Denetimi kafe ve restoranlara denetim denetim fiyat listesi ürün temizlik kalite Ticaret Bakanlığı ın yaptığı denetimler samsun haber gündem ekonomi haber